Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regnis

skręcenie nogi podczas aerobiku a odszkodowanie

Polecane posty

Gość regnis

Witam. Podczas ćwiczeń na stepie źle stanęłam i chirurg stwierdził skręcenie stawu skokowego i założyl gips na dwa tygodnie. Potem kontrola u ortopedy. Mam nadzieję, że nóżka szybko się wyleczy. W związku z tym, że nie stało to się w pracy, to pewnie o odszkodowanie z ZUS nie ma co się starać, a jak to wygląda z ubezpieczenia PZU ( mam grupowe w pracy )? Kiedy złożyć wniosek, ile PZU przyznaje za taką szkodę, na co uważać w opisie szkody? Czy to pójdzie z ubezpieczenia mojego czy klubu, gdzie cwiczyłam?

Gość Dżennifer
ale co??czy to staly uszczerbek na zdrowiu czy tylko chwilowy?? nie osmieszaj sie i nie licz na latwa kase,nikt cie nie zmusil do aorobiku a wypadki sie zdarzaja.......zenada

Gość regnis
to czy trwały czy nie oceni lekarz lub nawet kilku, winy klubu nie było, chcę się dowiedzieć jak to wygląda prawnie, jaka jest formalna droga złożenia wniosku, jeśli okaże się, że będzie potrzebna rehabilitacja , na razie chirurg mówił o kilkutygodniowej.

Gość zgadzam sie z wypowiedzia
dzenifer ty jestes zalosna ;/

Gość heeeehhhhe
Nie masz prawa do ŻADNEGO odszkodowania, to nie jest niczyja wina, że jesteś łamaga.

a ja się z Wami nie zgodzę,bo jeśli dziewczyna ma wykupioną polise w pracy i jest tam podpunkt o zdarzeniach losowych (nieszczęśliwych wypadkach),hospitalizacji itp to jak najbardziej należy się jej odszkodowanie.To zależy tylko jaką ma podpisaną polise z pzu:)

Gość regnis
Wypadek to nagłe zdarzenie, nieplanowane, każdemu może się trafić, nie jest to ani wina klubu, ani moja. Jak to mówią " i w drewnianym kościele może komuś cegła spaść na głowe". Co do odszkodowania, to skoro płacimy składki, to w jakimś celu. jest to pewnego rodzaju rekompensata chociażby za leki, czy zmniejszoną pensję.