Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rahftrgtrh

ranking testów ciążowych

Polecane posty

Gość Rahftrgtrh

wg mnie: 1. Acon 2. Bobo Test 3. Pozostałe

Gość mamam27
a wg mnie wszystko jedno - najważniejsze by był dobrze zrobiony: pierwszy poranny mocz bez picia i bez sikania całą noc - mnie przed terminem @ ciaże pokazał test za 4zł pepino z marketu..

Gość Rahftrgtrh
A ile dni przed spodziewaną @ Ci pokazał?

Gość u76u76i6i8i
A ja mam takie pytanie, czy test można zrobić nadranem, czy lepiej rano?

W sumie robiłam test 2 dni po spodziewanej miesiączce, i pokazał 2 krechy, jedna słabsza- to zapewne zależy od wysokości stężenia HCG, ale myslę, że każdy dostępny test w aptece wykryje ciążę już w pierwszym dniu spodziewanego okresu.

najlepiej test zrobić z pierwszego porannego moczu, wtedy stężenie HCG jest największe, ale ja nie wytrzymałam z ciekawości i zrobiłam w srodku dnia i wyszło:)

Gość BiałaFrezja356
Proszę o radę :)))) Czy na 1 dzień przed przypuszczalnym terminem @ mogę już zrobić test? Żadnych objawów nie mam. Kochaliśmy się w dni płodne.

Gość hutyutiuyiy
Dlaczego takie ważne jest żeby nie pić i nie skikać w nocy?

Myślę, że dzień przed okresem też mozna zrobić test, ale beta może byc za słabe i może byc negatywny. Najlepiej robić dniu spodziewanego okresu, wtedy wynik jest najpewniejszy. choć znam osoby, które zrobiły test wcześniej i też były 2 krechy...a co do niejedzenia w nocy przed zrobieniem testu-mit. to nie ma żadnego wpływu. Na ulotkach testów pisze również, że po dniu spodziewanej @ można użyć moczu do testu o dowolnej porze dnia, przed okresem- pierwszy poranny.

Gość BiałaFrezja356
Dzięki :)

Gość mamama27
ja robiłam test po 5 rano bo już nie mogłam spać z niecierpliwości! a nie pić i nie sikać żeby mocz nie był zbyt rozcieńczony - wtedy jest większa szansa że będzie tyle hcg że test go wyłapie - obrazowo pisząc to jakbyś rozpuściła cukier w łyżce wody a w szklance - hormon jak jest mniej moczu i przetrzymany to jest wiarygodniej niż jak jest rozcieńczony albo świeży