Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarek_majowy:)

katar u dziecka - prosze o porade:)))

Polecane posty

Gość katarek_majowy:)

Hej dziewczyny :) Moja 2,5 letnia córka albo zaraziła się ode mnie anginą albo się po prostu przeziębiła , bo ma katar cieknący z noska a na wieczór stan podgorączkowy. Pierwszy raz moje dziecko choruje więc nie do końca wiem co mam robić i jak ;) dziś 3 maj przechodnia -nieczynna. Wczoraj lekarka nasza miala wolne. Kupilam w aptece : krople do noska, witamine C, wapno,lipomal oraz hascosept na gardelko i nurofen w syropie na wypadek gorączki czy bólu no i zaopatrzylam sie w fride do noska, Ile razy powinnam tak mniej wiecej oczyszczac nosek ta frida? Smaruje malej plecki i klatke piersiowa mascia rozgrzewajaca i podaje te leki a na wieczor nurofen ( dziala tez przeciwzapalnie ). Można jakoś jeszcze domowym sposobem pomóc dziecku by się nie męczyło z katarem ???

Jeśli chodzi o domowe sposoby to przede wszystkim nawilżanie powietrza, można też maść majerankową pod nosek jeśli gęsty katar, a przed odciąganiem możesz jej psiknąć jakąś wodę morską do noska typu Disnemar - tylko to są raczej postępowania przy katarze gęstym, a przy cieknącym, to w zależności od stopnia, cięzko będzie go odciągnąć :) Jeśli masz inhalator to możesz zastosować inhalację z soli fizjologicznej.

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
ja mojej corce jak ma katr podaje krople do nosa nasivin a do tego smaruje pod noskiem mascia majerankowa. Od dluzszego czasu podaje jej taki zestaw i po 2-3 dniach katar przechodzi. moja natomiast ma okropny kaszel.

Przy samym katarze nie potrzeba smarować dziecka maścią rozgrzewającą, zwłaszcza w tym upale, bo dostanie temp. Przy temp. poniżej 37,5 nie trzeba też obniżać. Podaj wapno 2-3 razy dziennie i ew. ten lipomal na noc. do noska wodę morską, można jej używać wg potrzeb, maść majerankowa i oczyszczanie. No i podstawa przy katarze dużo picia. a krople bym sobie darowała, lepiej niech to spłynie. No i też nie ma paniki z pójściem do lekarza, do 3-5 dni możesz poczekać. Będzie dobrze. :-)

A na kaszel i wszelkie gardłowe sprawy polecam Gardimax w syropie. :-)

Gość mmmmmammaa weronkkiiii
co to jest ten gardimx?Nie uzywalam tego. ja u mojej musze szybko ten katar jak ma wyleczyc po jej splywa do gardla i dalej wiec potem ma kaszel.

Gardimax to jest taki syrop ziołowy przy chorobach gardła i kaszlu. U moich dzieci działa genialnie. A jak jest małe dziecko to dobrze jest kilka razy w ciągu dnia położyć na brzuszku i oklepać, to odrywa wydzielinę.