Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Z Kokardą

Własny domek letniskowy nad morzem - dobry pomysł?

Polecane posty

Gość gość
Jak dla mnie jest to świetny pomysl. Mój domek jest z bali, a powierzylam jego budowę tej firmie http://www.stolhaus.pl/ nie żałuję, bo napradeę efekty są zdyumiewające

Gość gość
Ha, wszyscy SPRZEDAWCY domkow, pisza ze to swietna sprawa. Wszyscy ktorzy je maja - ze to bez sensu. ;)

Gość Jagussska
A skąd prąd na takiej działce? my mamy plac być tam raczej tylko w weekendy i to tylko latem, czy agragat prądotwórczy wystarczy, np taki Kruzer za ok 2 tys?

Gość gość
A masz tam prąd? jak nie to zaopatrz się w jakiś agregat, na przykład dość poręczny Kruzer. Spełnia swoją rolę. A nawet jeśli macie to może się przydać w trakcie awarii prądu

Gość Annnkaka
U nas w garażu stoi Kruzer, na działkę zabieramy go w sezonie i jest to duże ułatwienie, my mamy działkę spory kawałek od"cywilizacji" i z doprowadzeniem prądu jest duzy problem

Gość gość
Gdzie taki agregator można kupić w dobrej cenie? Kruzer konkrtenie który model najlepiej?

Gość patrrykkk
Nie wiem zależy jaki potrzebujesz, co zamierzasz podłączyc pod niego? Czy tylko skromne oświetlenie ledowe, czajnik, żelazko itp. czy juz cos mocniejszego np.ogrzewanie to trzeba policzyć wszystko i się zastanowić dobrze, tu masz link http://kruzer.pl/16-agregaty-z-rozruchem-recznym

Gość Adass88
No własnie najpierw pytanie co zamierza się podłączać i do czego i jak często używać, dobrze przemyśleć zakup

Gość gość
bardzo dobry! tylko zabezpiecz się od każdej awarii, bo tam już spółdzielnia nie naprawi ;) i można mieszkać! a poza sezonem wynajmować!

Gość gość
Widziałam bardzo fajne realizacje na stronie http://apissa.pl/. Więc jesli jesteś zainteresowana budową takiego domku w Polsce, to warto się zainteresować ofertą tej firmy. Z tego, co widziałam, to naprawdę proponują ciekawe projekty.

Gość gość
A nie lepiej i taniej kampera kupić?

Gość gość
Super pomysł! Ja osobiście kupowałam swój domek na www.m-garden.com.pl i jestem mega mega zadowolona!

Gość gość
Jest to bardzo dobry pomysł. Ja sama zakupiłam działkę nad morzem i teraz stawiam tam domek. Jeżeli chcecie zrobić to samo to polecam wam www.domi.slupsk.pl Mają szeroki wybór działek i domków, które znajdują się nad samym morzem.

Gość gość
Nawet bardzo dobry. Ja kocham polskie morze nad życie, ale na stałe mieszkać tam nie mogę. Z tego względu postawiliśmy domek mobliny www.mobilheime.com.pl i od tego czasu odwiedzam morze jak czesto tylko chcę, mając tam swoją własną przystań. To prawdziwe spełnione marzenie!

Gość gość
Domek nad morzem ( z doswidczenia radze) ma sens, jesli - jest blisko, max godzine od domu, wtedy mozna czesto jezdzic bez specjalnego planowania, czy urlopu. Miec daleko , to wyprawa, a wyprawic na serio lepoiej sie gdzies dalej, wrozne miejsca. - jak najmniejszy, byle byla lazieneczka i kuchenka, bo i tak sie w nim nie siedzi, tylko w ogrodzie lu na werandzie - w ogrodzie nie kwiaty, tylko krzewy ozdobne,zeby sie nie narobic - nie wsadzc drzew owocowych, bo zaczna ludzie wlazic , niszczyć plot itd. Bardzo uwazac na sasiedztwo,zeby nie bylo wrzaskow i głosnej muzyki co weekend - co do wynajmowania - ja nie wynajmuję, bo trzeba by to zglosic, płacic podatki, nie chce mi sie, poza tym nie wiadomo, kto pzryjedzie. Z kolei znajomi czy rodzina nie poczuwaja sie do niczego, a przeciez kosztuje prad, woda,roczne oplaty, trzeba to jakos utrzymac, posciel, ew remonty czy usprawnienia.Raz tylko mialam fajną znajoma, lubiła ogród i za wynajem mi sporo w nim zrobiła.

Gość gość
Świetny pomysł z tym domkiem! Tylko ja osobiscie polecam Wam takie domki z mobilheime.com.pl -wysoka jakosc i swietna sprawa. My taki kupilismy i jestesmy zadowoleni. A w razi czego mozna go przestawic:)

Gość Asiaa

Jasne, że pomysł z własnym domkiem letniskowym jest świetny. My mamy taki w górach i bardzo często z niego korzystamy;) Jedyne co, to bardzo przydatny tam okazał nam się agregat. Mąż zamówił kruzera, szybko dostarczyli, cena przystępna a my przynajmniej jestesmy zabezpieczeni w razie awarii;)

Gość Olaolaola

Super mieć tak domek, ale jest kilka kwestii 🙂 1) rodzina - zaraz będą chcieli mieć darmowe wakacje u Ciebie na działce. Mam koleżankę, która ma działkę 3 km od morza i musi rozpisywać grafiki kto kiedy przyjeżdża, oczywiście kwestie remontowe, eksploatacja są na głowie wyłącznie właścicieli. Pytanie czy nie spowoduje to dodatkowych konfliktów. 2) dobry dojazd do tego miejsca właśnie na potrzeby remontów, różnych sytuacji losowych. Nie tylko odpoczynek 🙂 warto też np. zaprzyjaźnić się z jakimś Panem Heniem sąsiadem działki który będzie jej dogladal na czas waszej nieobecności - to łatwy kąsek dla złodziei jeśli domek będzie stał pusty. Myślę że jest sporo plusów jak i minusów. Zawsze możesz potraktować to inwestycyjne i oddać w ręce jakiejś agencji wynajmujacej noclegi -  A Ty jeździsz na wakacje gdzie chcesz. Szkoda trochę takiej działki aby sobie stała nieużywana 😉