Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cornfed

rwanie zęba "na raty"

Polecane posty

Gość cornfed

Moja przygoda trwa juz 3-ci tydzień! Trafiłam do dentysty z okropnym bólem dolnej szóstki. Moja dentystka, która ten ząb wczesniej leczyła stwierdziła, ze nadaje sie juz tylko do wyrwania. Udałam się wiec do dentysty który zeby rwie (bo moja dentystka zębów nie rwie). Ten dentysta stwierdził jednak, że szkoda zęba i zabrał się za leczenie, trwało ono prawie 2 tygodnie, ale zeba uratować się jednak nie dało, zabrał się wiec za rwanie. Po podaniu mi chyba z 5 znieczuleń udało mu się urwać jedynie kawałek zęba, bo czułam okropny ból. Przepisał Dalacin i kazał wrócic za kilka dni. Wróciłam, ale sytuacja sie powtórzyła - znów po podaniu kilku znieczuleń odczuwałam straszny ból, wysłał mnie wiec do chirurga. Chirurg powiedział, ze na zebie jest stan zapalny, zmienił antybiotyk i kazał przyjsc za tydzień - dostałam Augmentin i Voltaren. Minał tydzień - ja mam rozwalony zołądek od tych leków, ząb nadal boli, nawet przy delikatnym dotknięciu językiem :O! Jestem niby umówiona na jutro z tym chirurgiem, ale mam obawy przed pójsciem do niego :/ ... a jest długi weekend i mam problem ze znalezieniem innego chirurga. Czy można tak rwać zęba "na raty" :O? Czy możliwe ze stan zapalny nie miła? Czy ten ból przy nacisku zeba może NIE BYC spowodowany stanem zapalnym? (miałam robione zdjecie w czasie leczenie kanałowego i zadnego stanu zapalnego nie było)

Gość r234234324
Ja sie az tak nie znam, ale słyszałam istotnie, że często jak jest stan zapalny to ząb moze nie reagowac na znieczulenie... Ja mam problem straszny z dolna szóstką, chyba mam zapalenie miazgi, ząb boli przerazliwie nawet przy lekkim dotknięciu palcem i reaguje na zimno... Juz byłam z tym zębem kilka razy, gosc wkłada mitam rózne lekarstwa, ale nadal boli. Od ponad miesiąca non- stop biorę leki przecwibólowe