Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fregbcbcvb

co jedza wasze roczne dzieci? czego im jeszcze nie dajecie?

Polecane posty

Gość fregbcbcvb

moja mala je raz dziennie mleko, dwa razy kaszke, oprocz tego banana lub tarte jablko, jogurt i owoce gerbera i nestle i obiadek ze sloiczka lub ziemniaki - innych nie chce

Gość MOja mala jak miała rok
jadła dokładnie to samo co my. ok 8;00 mleko, ok 10;00 kanapka z szynką/serkiem/pasztetem, kiełbaska lub jajko/jajecznica, obiad taki jak nasz, ok 17 jogurt/serek homogenizowany/monte lub owoc i o 20 mleko. Moim zdaniem to co zjada Twoja córka to dobre dla 6-8 miesięcznego dziecka a nie dla roczniaka.

Gość kikolec
a zupy tez dajecie tak jak Wy jecie? a smazone rzeczy tez?

Zupy takie same, włącznie z zupa z zielonego groszku i z fasoli (ale mam mrożoną "naszą" ogródkową, nie suszoną), które zresztą są jednymi z ulubionych naszej córki ;) Co do smażonych, to chyba tylko klopsa z mielonego daję. Schabu, itp nie jada, ale to głównie ze względu na to, że nie może pogryźć - żuje, żuje i na koniec i tak wypluje ;)

my generalnie zup jemy mało ale jak już to młody wcina z nami rosół, żurek, pomidorową, ogórkową. Smażonego też nie jemy tylko dusimy mięso i ryby ale od czasu do czasu smażonego też spróbuje :)

My smażymy ryby, ale daję małej bez panierki ;) Mała po krótkim okresie próbowania "nowego" jedzenia była przyzwyczajana do jedzenia z nami i teraz nie mam problemu.

Gość roczne dziecko i zupy
ze sloiczka i kaszka :O