Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PiękniePachnącyBezNaMoimStole

Ćwiczenia Fizyczne w Ciąży

Polecane posty

Wiem, wiem... są specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciązy: piłki, yoga, yoga w wodzie... Zastanawia mnie tylko dlaczego we wszystkich fitness klubach, których strony oglądałam piszą "ćwiczenia od II trymestru". Dlaczego od drugiego? To co mogę ćwiczyć w pierwszym, bo chyba nie zumbę czy step? :p I dlaczego nie moge pójść na piłki w pierwszym trymestrze? A może przez pierwsze 3 miesiące tylko spacery? A może jednak wszelkie zumby? Tylko czy nie bezpieczniej by było ćwiczyć typowy fitness dla ciężarówek?

Ktoś ćwiczy? :)

Nie ćwiczycie? :)))))))))

wykonuje podskoki z jednoczesnym klaśnięciem powyżej głowy, czyli tzw. pajacyka

odwiedzam też często pobliską zajezdnię autobusową i proszę do tańca kierowców i mechaników :classic_cool:

Oj podszywie, chyba przez brak dotlenienia i ćwiczeń coś Ci się z główką stało :)

kiedyś próbowałam jeździć rowerem, ale jak mi się włosy łonowe wkręciły w łańcuch to z bólu dzwonek odgryzłam

Coś jeszcze? :)

każdego dnia w samo południe otwieram okno i z wielkim zapałem odgrywam hejnał mariacki wzbudzając niebywały zachwyt wsród przechodniów :classic_cool:

Ja cwicze. Przed ciaza i w pierwszym trymestrze tez. Wiadomo, ze bardzo oszczednie,ale jednak. Ja akurat znajdowalam sobie cwiczenia na youtube :) Pelno tego jest. Wazne, zeby sie nie przeforsowac i oddychac. Jesli poczujesz, ze sie za bardzo pocisz albo meczyc, to przestajesz.

Wydaje mi sie, ze jest tak dlatego, ze najwiecej poronien ma miejsce w pierwszym trymestrze i czesto wlasnie przez wysilek fizyczny typu podnoszenie, dzwiganie. Ja chodzilam na fitness dla mam tez, ale powiem Ci szczerze, ze sie balam, bo te cwiczenia mnie bardzo meczyly. Nie byly zbyt delikatne moim zdaniem. Mozna cwiczyc, ale wlasnie bardziej delikatnie, tak przez 20/30 min dziennie. Ja przed ciaza lubilam taki mega wysilek, ze az cala zlana potem bylam :D Teraz cwicze pilates dla mam, tez z youtube wlasnie, ale mimo wszystko uwazam, zeby sie nie przemeczac.

O jodze nie mam pojecia. Najlepiej skonsultuj sie z lekarzem. W kazdym badz razie, ja zawsze polecam kazdej ciezarnej cwiczenia. Mniej sie tyje, latwiej wraca do formy i podobno porod nie jest az taki ciezki :)

Gość PiękniePachnącyBezNaMoimStoIe
konsultuje się z lekarzem i grabarzem oraz współpasażerami

Gość musgruszkowy
ćwiczyć mięśnie kegla -bezwzględnie.urodziłam prawie czterokilogramowe dziecko bez jednego szwa- po porodzie bardzo szybko byłam taka jak przed nim.15 min dziennie całą ciążę