Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gffhgd

POMOCY! DWA razy zapłaciłam ten sam rachunek !

Polecane posty

Gość gffhgd

Tzn tak bylam dzisiaj zapłacić za prąd i nie połapałam się i było jeszcze jakies wezwanie do zapłaty (którego jak się okazało, nie miałam płacić) i co teraz zrobić ? Czy odliczą mi to przy następnym rachunku ?

Gość MałaBestyjka22
zadzwoń tam i powiedz o co chodzi, czy to może przejść na następny miesiąc.

Gość radusssss
Myślę że ta kwota zostanie oddana na głodujących murzynków i już przepadło... ale jesteś gupia hehehehe

Gość gffhgd
nie głupia , po prostu nie znam się na tym i omyłkowo zapłaciłam też ten drugi , to jednak kwota nie mała bo ponad 200 zł :O ..a nie mogą sobie tak po prostu tego przywłaszczyć :O pójdę tam w poniedziałek w takim razie.

wszystko księguje się na rachunku 🖐️ nieraz płacę więcej przez internet na 3 miesiące wprzód jak mam pieniądze i wszystko odkłada się na zaś

Gość kotomysz
kiedys moja mama pomylila rachunki za prad i zaplacila zamiast za luty to za marzec. Przyszlo upomnienie, ze rachunek niezapalcony i odlacza prad. Zadzwonila do taurona i sprawa sie wyjasnila,ze oplacila nie ten miesiac, ktory powinna. Pani zmienila dane i po klopocie. Wiec dzwon i wyjasniaj co i jak.

Gość A prawda jest taka, że...
Nie ma czegoś takiego, jak przepadło, dziewczyna przez zwykłą pomyłkę zapłaciła 2 razy ten sam rachunek, to nie znaczy, że jej zapracowane pieniądze ma sobie wziąć tak bogata firma energetyczna. Nikomu się dziś nie przelewa i każdy powinien się liczyć z pieniędzmi. Moim zdaniem nadpłata powinna być odliczona w następnym rachunku, ale nie zaszkodzi, abyś wykazała zainteresowanie w swojej sprawie i zadzwoniła do firmy, przedstawiając zaistniałą sytuację. Oni przysyłają wezwanie do zapłaty łudząco podobne do faktury, dlatego należy uważnie patrzeć na nagłówek, jeśli pisze faktura, tzn. że to jest aktualny rachunek do zapłaty, a jeśli pisze wezwanie, albo KOPIA FAKTURY, to nie jest rachunek aktualny, tylko zaległy i trzeba na to bardzo uważać. Zdaje się, że niejedna starsza osoba, nie znająca się na rzeczy dała się nabrać i nie raz zapłaciła podwójnie. Swoją droga nie zły wyzysk!

Gość mmLena07
to żaden problem, po prostu zapłacisz niższy rachunek następnym razem, masz konto online na stronie rwe.pl? e-bok.rwepolska.pl weź sobie załóż, to będziesz mogła śledzić na bieżąco stan konta. Teraz można nawet wpłacić do przodu jakąś kwotę i przy nowym rachunku, ta kasa jest automatycznie ściągana z twojego konta klienta.

Gość gffhgd
dziękuję Wam bardzo! :) Po prostu babcia mnie poprosiła a ja jestem zielona w tych sprawach więc wyszło jak wyszło. :) Dzięki jeszcze raz!

Gość gość
Witam chciałbym się poradzić kogoś kto mieszka w bloku i wynajmuje mieszkanie ,wynająłem mieszkanie zapłaciłem kaucję i czynsz ,właściciel powiedział że drugi czynsz do dziesiątego ,tak że zapłaciłem czynsz dwa razy w tym samym miesiącu ?