Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załączników masz za dużoo

przez to, że jestem OPALONA jestem dyskryminowana. opalenizna BE, bladość CACY

Polecane posty

zauważyłam, że kiedy pojawia się temat np. JESTEM BLADA, NIE MOGĘ SIĘ OPALIĆ wszystkie dziewczyny piszą- to dobrze, blada skóra jest śliczna, opalona jest okropna i stara, itd... ja po tacie mam bardzo ciemną karnację...nigdy nie byłam na solarium, ale wystarczy jeden dzień słońca a jestem wręcz czekoladowa ! czasem nawet jak pije sok z marchewki to skóra mi ciemnieje... po mamie mam jasne oczy więc opalenizna rzuca się w oczy smaruje buzie filtrem 50 (zawsze, zimą też) a ciało 30 teraz akurat mam 20,ale to dlatego, ze jeszcze nie kupiłam nic na lato ciągle słysze komenatrze- NIE OPALAJ SIE TAK, nie chodź na solarium, bedziesz mieć zmarszczki, itd

Gość mi sie podobaja oplalone
laski

Gość cvcvgfytrythgjhyuiyuiuyi
zazdroszczę super karnacji :) a ci którzy cie ganią to ci zadroszczą!

tak tyle ze naturalna ciemna skora a taka z solarium to duza roznica wiec laski najwyrazniej ci zazdroszcza

Dokładnie. Zazdrosc. Ja sama jestem blada, nie chodze na solarium. Opalam sie tylko na sloncu. I zazdroszcze Ci, bo najładniejsze są kobiety "muśnięte słońcem" chociaż w minimalnym stopniu. 🖐️

kotek nie ma łapki? :(

Gość niesympatyczny sympatyk sympat
tylko i wyółącznie zazdrośc:)

Mi sie podoba i bladosc i lekka opalenizna, ciemna opalenizna nie bardzo

Niee masz sie czego wstydzic skoro taka masz karnacje nie masz na to wplywu, a laski opalona sa sexi :)

Twoj kot wyglada jak z bajki, jak nieprawdziwy :D ale ma patrzalki :D

Gość taka prawda........
sadzac po ilosci opalajacych sie na sloncu albo w solarium osób i po ilosci dostepnych w sklepach samoopalaczy sądzę że jednak opalanie ma wielu zwolenników wiec chyba wymyslasz troche sztuczny problem:o oczywiscie wiadomo że jeszcze nie wymyslili nic co bedzie sie podobać każdemu ale na to nic sie nie poradzi;)

ojej to cudnie :) bo już mi sie przykro zrobiło. Ja tak kocham koty ❤️

no troche zeza ma chyba :D ale jest przeslodki :) no i zalatwia sie w kuwecie :D i je z miski od dzisiaj :D nie wiedzialam ze nauka pojdzie mu tak szybko, szyneczke tez dzisiaj wcinal :D

Gość yuyiuiuiyuiyu
Opalony człowiek nigdy nie będzie szlachetny. Po co upodabniać się karnacją do brudasów, albo nawet murzynów? To chore. Biali ludzie zawsze byli bardziej cenieni.

Jak ktoś nie odróżnia skwarki od osoby o normalnej opaleniźnie, ale ciemniejszej karnacji to jego problem. Ja już nawet nie wiem czy szybko łapię bo się nie opalam od paru lat, nie lubię po prostu wolę skórę taką jaką mam, ale nikogo się nie czepiam, nawet tych lasek co ewidentnie po solarium chodzą pomarańczowe bo to nie mój biznes. Więc nie słuchaj ludzi, a jak ktoś się czepia powiedz, ze po prostu szybciej łapiesz słońce.

dziekuje za pocieszenie, jestescie kochane;*** mialam na myśli raczej to, że kiedy ktoś mnie widzi od razu lecą nieprzychylne komentarze "PRZYSTOPUJ Z SOLARIUM", "ALE SIE ZJARAŁAŚ, BEDZIESZ MIEĆ KIEDYS ZMARSZCZKI", itd a ja np. tylko byłam 30 minut na ogródku mój tata ma też taką karnację, wygląda czasem jak murzyn;))! a nigdy w życiu się nie opalał celowo, i nawet nad jeziorko nie chdozi , bo nie pływa! po prostu kiedy ktoś jest blady, ma jasną skórę nikt go nie zaczepia...:( a ja ciągle słyszę komenatarze...może nie tyle, że źle wyglądam, a że ma przystopować z soalrium (nigdy nie byłam)

Gość rozumiem z ewygladasz jak
rumunka ;/ ;/ ;/

To jak z byciem chudym. Dużo osób to wytknie i każde żreć, bo Ty pewnie sobie wszystkiego odmawiasz itd A osobie grubszej się nic nie powie bo to jest nietaktem. Ludzie nie powinni wtryniać nosa w nie swoje sprawy i tyle.

Gość bar(a)bara
zlosliwym sie odgryzaj nieuswiadomionym wytlumacz na pocieszenie ci powiem, ze dzieki swojej karnacji potencjalnie mozesz wygladac mlodziej duza ilosc melaniny chroni twoja skore przed UV, dzieki temu zmarszczki moga pojawic sie pozniej noiz u bladej osoby;) przynajmniej tak twierdza dermatolodzy

Gość taryfu ulhowe
szlachta chodzi blada

Gość gghhjkkk
czyli masz karnacje romunki, cyganki ale masz jasne oczy. przestan sie przejmowac komentarzami i sie tlumaczyc ze swojego koloru skory, nieodpowiadaj na zaczepki i glupie komentarze.

Gość Lauraaaaaa244444444444
zazdroszcze Ci.. ja żeby sie opalić potrzebuje troche czasu niestety ,a opalanie niszczy skóre wiec mysle nad samoopalaczami i mam nadzieje ,ze znajde taki co wyglada naturalnie nigdy nie opalam sie mocno bo jestem naturalnie ciemna blondynka ,ale jak jestem blada to też nie wyglądam najpiej wiec jak nie ma słonca to zdarza mi sie tez chodzic do solarium ( choc chodze rzadko ) :( co ja bym dała żebym z natury miała śniadą karnacje...

Gość Lauraaaaaa244444444444
i mysle ,ze rzadko kto wyglada naprawde dobrze w bladej skórze. może np Liv Tyler .. ale mnie jest lepiej jak jestem lekko opalona wtedy wyglądam zdrowiej z tym ,ze boje sie zmarczek :O

ja bardzo Ci zazdroszcze cery, chcialanym miec taka pieeeeeekna oliwkowa karnacje, latem zawsze staram sie opalić na słońcu, ale nigdy nie opale sie "na czekoladke", zawsze mam taka lekko zlotawa skore i to wszystko do brazu mi daleko:( a ile sie musze omeczyc i wylezec na tym sloncu to moje:(:(

Gość kropka po kropce na kropce
no to ja z drugiej strony slysze, bo jestem po prostu biala jak maka opal sie, posmaruj sie samoopalaczem, polez na sloncu bo jestes blada jakbys byla chora bezsensu, chcialabym byc opalona, ale zajmuje mi to mnostwo czasu, kosztuje mnie to poparzeniami i schodzeniem skory

O to autorka ma tak jak ja :) też wszyscy myślą że no stop w solarium siedzę :p

Autorko a nie opalają Ci sie czasem łokcie na "brudno" ? Bo mi niestety tak, w dzieciństwie mama mi prawie do krwi szorowała szczotką a rzekomy brud i tak nie schodził :p