Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełna-nadziei

Nieregularne miesiączki.

Polecane posty

Gość pełna-nadziei

Witam. Mam taki problem. W Kwietniu miesiączkę miałam dostać 10. Podejrzewałam ciążę, ale test wykluczył. Po 5 dniach dostałam miesiączkę ( pojawiły się wielkie czarne skrzepy). Po obliczeniu w kalendarzyku wyszło, że okres powinnam mieć ma 16 Maja. A ja już wczoraj dostałam miesiączkę. i stąd moje pytanie czy to normalne? Czy mam się czymś martwić? Mam małą nadżerkę czy to może mieć jakiś wpływ? Biorę też żelazo od 15 Kwietnia. Czy żelazo może mieć wpływ na nieregularne miesiączki? Wybrałabym się do ginekologa, ale niestety moja lekarka od kilku miesięcy jest na zwolnieniu lekarskim, a ja nie chce umawiać się na wizytę do innego ginekologa. Pozdrawiam.

Gość pełna-nadziei
Nie ma chętnych do dyskusji?

Gość a czemu nie chcesz do innego
isc ginekologa?:O tu nie ma wrózeek i nikt ci nie opowie czemu tak jest rózne moga byc przyczyna tego problemy hormonale itd nie czekaj tylko sie umawiaj na wizyte

Gość pełna-nadziei
Bo mam sprawdzoną lekarkę. Która nigdy nie zawiodła, zawsze wszystko dokładnie wytłumaczy i jest delikatna. Wcześniej chodziłam do różnych lekarzy i nie mam zbyt dobrych wspomnień. Wiec stąd moja decyzja. Nie liczę na to, że są tu wróżki ale może odezwie się kobita z podobnym problemem lub ktoś trochę będzie się na tym znał.

Gość pełna-nadziei
Kobieta przepraszam za błąd

Ja też mam teraz nieregularne cykle. Zdarzało się że miałam dwie @ w jednym miesiącu bądź 2 tygodnie trwał @, teraz cykl wydłużył się z 28 na 36 dni ; ( ale moja nieregularność jest spowodowana odstawieniem 3 miesiące temu tabletek antykoncepcyjnych. Na twoim miejscu poszłabym do ginekologa bo po co się zamartwiać i męczyć. Jeśli twoja zaufana ginekolog jest nieosiągalna poproś kogoś znajomego by polecił ci dobrego ginekologa.

Gość 90 procent kobet ma nieregular
ne miesiączki, a tylko 2% ma 28 dniowe cykle :) Czarne skrzepy to właśnie od żelaza. Kał pewnie też bardzo ciemny. Natomiast nie ma to nic wspólnego z długością cyklu. Na długość cyklu wpływ mają hormony. Powinnaś zrobić badania czego w tych hormonach brakuje

Gość pełna-nadziei
Wielkie skrzepy pojawiły mi się w Kwietniu 1 i 2 dnia krwawienia w tedy jeszcze nie brałam żelaza. Mój lekarz rodzinny kazał mi go zażywać pierwszego dnia miesiączki. Wiec żelazo na na skrzepy nie mógł mieć wpływu, bo go nie zażywałam . Teraz miesiączka pojawiła się bardzo niespodziewanie. Przy tej brak skrzepów. ale jest bardzo obfity. W Poniedziałek będę dzwonić czy może moja Pani ginekolog wróciła. Martwię się, bo nigdy mi się tak sie zdarzało. Żeby o tyle wcześnie dostać okres. Pozdrawiam.