Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurdejegomac

Palenie przy dzieciach

Polecane posty

Gość Kurdejegomac
Przecież sie wypowiedziała ślepa kwoko.......

Gość bongita
wiekszosc rodzicow nie dorasta do bycia rodzicami nie maja pojecia jak dziecko sie powinno zywic nie maja pojecia co moze wywolywac alergie nie maja pojecia jak o nie dbac brak podstawowej wiedzy, robia to "co sie w telewizji pokazuje" chca dobrze... coz kazde dziecko wystawi kiedys swiadectwo swoim rodzicom...

Gość Kurdejegomac
Acha czyli jesteś facetem i to daje ci prawa palenia i trucia swoich dzieci?

Gość palacz nałogowy44452w
tak to,że Ty przestałaś palić to widocznie chciałaś dziecko i zależało Ci na jego zdrowi. A więc po co pytasz się nam czemu Twoje przyjaciółki pala papierosy? Nie wiemy nie znamy ich. Może chcą się pozbyc tych dzieci? Może lubią palić? Ogolnie co nas to obchodzi. Głupi temat i pytanie to i głupia odpowiedz:) Skoro wiesz,że palenie szkodzi to im zwróc uwage a nie pouczaj nas!

Nie mam jeszcze dzieci KObieto wywiad środowiskowy robisz? Podać Ci mój stan ?konta wiek? Nazwisko? :)

Gość bongita
on tak troche trolluje... a na powaznie-widzisz klasyczny przypadek usprawiedliwiania sie- proby zmiany tematu ( a moze nie chciana??), proby bycia dowcipnym itd, proby pokazania wlasnej "przenikliwosci", "on jest ponad to , on to wszystko rozgryzl" byle nie stanac z problemem twarza w twarz.. wielu ludzi na to choruje

Gość pot
ktoś sobie zrobił jaja z autorki a ona łapie wszystko jak pelikan:) naprawde nietóre baby to mają wate zamiast mózgu:P

Gość bongita
lapie bo sie przejela,zdenerwowala..coz w tym zlego

Gość pot
bongita Ty tak nie cwaniakuj bo ten luj chyba rozgryzł Twoich starych hehe Starzy Cie nie chcieli za pózno było na skrobanke więc próbowali się pozbyć Ciebie w inny sposób Dobre!

Gość Kurdejegomac
Heheh dobry jesteś palaczu co zabolalo cię coś w naszych wypowiedziach?.ze teraz piszesz ze to głupi temat hehehe dobry jesteś skoro głupi to po co sie wypowiadają stary pryku? Co bo pewnie juz nie będziesz miał dzieci przez papierosy i dobrze osoby które ńie są w stańie pozbyc sie nałogu dla ukochanej osoby nie zasługują na nią.....

Gość Kurdejegomac
Pot idź pograć sobie w gry na kompie malolacie a moze to ty jesteś nalogowy palacz i teraz odpisujesz pod innym nickiem heheh żałosne

Gość bongita
nie, nie rozgryzl-on i ty jestescie poprostu doskonalymi przykladami bezmyslnosci doroslych ludzi-najwiekszej choroby dwudziestego pierwszego wieku

Autorka: Heheh dobry jesteś palaczu co zabolalo cię coś w naszych wypowiedziach?.ze teraz piszesz ze to głupi temat hehehe dobry jesteś skoro głupi to po co sie wypowiadają stary pryku? Co bo pewnie juz nie będziesz miał dzieci przez papierosy i dobrze osoby które ńie są w stańie pozbyc sie nałogu dla ukochanej osoby nie zasługują na nią..... Autorka:Ja sama palę i mąż tez ale nigdy przy małym jak jadę gdzieś w gości to tez nie pozwalam przy synku palić. Jeśli chcą nas mieć za gości albo niech wychodzą albo my nie będziemy przychodzić ale z reguły im to nie przeszkadza i wychodzą z pokoju. Nalogowy palaczu dobrze ja rozumie twoje zdanie niech wiedza ze istnieją ale dlaczego głupi rodzice każą i wdychac ten dym? Ja bym nie chciała skazać moje dziecko na raka bądź astmę pozniej bym sobie plula w mordę. WNIOSEK : Również nie zasługujesz na dziecko bo nie pozbyłaś się nałogu:)

Gość Kurdejegomac
Ale nie truje swojego dziecka nigdy nie palę przy nim a poznałam sie nałogu na okres ciąży i przed ciaza mój mąż wtedy tez nie palił założeń sie ze ty byś nie mógł i teraz tu siedzisz stary zgoszknialy palisz fajkę i plujesz jadem

Gość bongita
do Kurde inna sprawa z ta polska mentalnoscia, ja mieszkam od lat na zachodzie- i tam palenie jest i tak od wielu lat "out", tam sa juz inne normy, inny poziom swiadomosci spoleczenstwa moj lekarz opowiedzial mi, ze takie przypadki jak ja to bywaly w latach 70, do polowy 80 moze..dzis jesli matka przychodzi z dzieckiem smierdzacym dymem to jest to raczej ktos z tzw nizin spolecznych jak juz pali sie w knajpach, ale nie w domu...przy dzieciach pala radzej rodziny alkoholikow itd

Gość Maryska z Belgii
Dla mnie jest to niedopomyślenia.Nigdy nie pozwoliłam palić przy swoim dziecku.Rodzice tacy są według mnie nieopowiedzialni.Też jak jeżdzę do Polski to widze,że wszyscy palą przy dzieciach swoich.Kiedys mialam przyjaciołkę,ktora w wieku 18 lat urodziła dziecko i od małego palili przy niej wszyscy,by ją przyzwyczajac:-o Tutaj nie jest inaczej.Raz zapytałam kolezanki innej czy nie szkoda jej zdrowia małego powiedziala NIE.I sie dorobiła,dziecko dostało astmy

może pluje jadem ale nie jestem taki jak ty. Najpierw piszesz,że palisz papierosy potem,że rodzice którzy palą i nie rzucili nie powinni miec dzieci. Więc ty się do nich zaliczasz nie rzuciłas nie powinnaś miec dzieci:)

Gość Kurdejegomac
Rzucilam tepaku zaczęłam palić miesiąc temu dziecko ma rok Co boli cię ze tak napisałam?i dobrze ma bolec

Gość Maryska z Belgii
Bogita:dokładnie!! Kiedys pracowałam u dyplomatów i tam nie było cipsow,coli itp i nie było palenia przy dzieciach..Dosłownie to co napisałaś.Niziny społeczne palą przy dzieciach,bo myślą,że im to nie szkodzi:-o PRZECIEZ SIĘ NIE ZACIĄGAJĄ:-o

Gość Swietłana z Kazachstanu
U nas w Kazachstanie Bożesz ty mój palą wszędzie ,palą przy dzieciach bożesz ty mój, to jest straszne

Nic mnie nie boli. :) Złosliwa ,zgorzkniała Kobietko :)

Gość mała agatka 34l
bongity rodzice też myśleli,że jej nie zaszkodzi bo się nie zaciągała :)

Gość bongita
Maryske- za 20 lat i u nas tak bedzie... moja dawna sasiadka z Polski ma syna- dziecko dlugo wyczekiwane i kochane- tez przy nim pala-maly mial w wieku 4 miesiecy zapalenie pluc-opowiadala mi jak we dwojke przy nim nocami siedzieli i razem z nim plakali.. oczywisci "chorowity" powiedzialam jej ze to prawdopodobnie od papierosow te infekcje DUUUZE OCZY zrobila- no co ty?? NIE PRZESADZAJ ludzie w Polsce nie maja pojecia to dla nich abstrakcja...

Gość mała agatka 34l
ale jej zaszkodziło niestety :)

Szlag mnie trafia jak widze doroslych jak pala przy dzieciach, sama popalam ale zawsze na swiezym powietrzu, nigdy bym nie zapalila np. w jednym pokoju z dzieckiem.. ten dym jest ochoydny, dlateczego bezmozgi zmuszaja dzieci zeby wachaly ten smrod.. ?!

Gość mała agatka 34l
straszne nie chciałabym takich rodziców

Gość bongita
Nienawidze swoich rodziców. Zamykali mnie w pokoju i palili przy mnie ja się dusiłam a oni na to patrzeli i mówili jaka chorowita...

Gość bongita
Mam straszny uraz do papierosów i bezmyslnych palaczy..... uciekam od dymu boje się go...

Gość bongita
no agatka...jesli takich nie masz to sie ciesz... rodzice- to kojarzy sie z odpowiedzialnoscia, wiedza zyciowa..wzbudza szacunek niestety czesto sa to niedouczeni, nieodpowiedzialni, bezmyslni ludzie- tyle ze sprowadzili dziecko na swiat

Gość Maryska z Belgii
No widzisz a moja znajoma potrafila palic ze swoim dzieckiem na kolanach.Raz pamietam jak spotkala na ulicy spotkala znajomych z Polski i zaprosiła ich do siebie a ja byłam w tym czasie u niej(ona wyskoczyla po fajki).Zaczęli wszyscy palic-przy tym dziecku.Ja poszlam,bo bym chyba zwymiotowała.