Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość octaviaa

lesinelle - skutki uboczne

Polecane posty

Gość octaviaa

Mam pytanie do dziewczyn, które miały okazję stosować LESINELLE od dłuższego czasu. Zanim zaczęłam brać poczytałam na forach o różnych skutkach ubocznych i faktycznie takowe u mnie się pojawiły również. Spośród całej listy skutków ubocznych u mnie padło na cerę. Jestem w połowie opakowania i zsypało mi twarz, dekolt, plecy. I moje pytanie brzmi czy któraś z Pań miała coś takiego i ile to potrwało mniej więcej? Wcześniej przed dłuższą przerwą brałam Yasminelle (skład ten sam) i przy Yasminelle miałam piękną cerę, nie musiałam nawet stosować podkładów żadnych bo tak ładnie mi skórę wygładziło. Teraz się zastanawiam czy nadal brać Lesinelle bo to tylko chwilowe problemy czy wrócić do Yasminelle bo nie ma szans, żeby trądzik przeszedł przy Lesinelle. Z Góry dziękuję za odpowiedzi! ;) pozdrawiam!

Gość octaviaa
Mam pytanie do dziewczyn, które miały okazję stosować LESINELLE od dłuższego czasu. Zanim zaczęłam brać poczytałam na forach o różnych skutkach ubocznych i faktycznie takowe u mnie się pojawiły również. Spośród całej listy skutków ubocznych u mnie padło na cerę. Jestem w połowie opakowania i zsypało mi twarz, dekolt, plecy. I moje pytanie brzmi czy któraś z Pań miała coś takiego i ile to potrwało mniej więcej? Wcześniej przed dłuższą przerwą brałam Yasminelle (skład ten sam) i przy Yasminelle miałam piękną cerę, nie musiałam nawet stosować podkładów żadnych bo tak ładnie mi skórę wygładziło. Teraz się zastanawiam czy nadal brać Lesinelle bo to tylko chwilowe problemy czy wrócić do Yasminelle bo nie ma szans, żeby trądzik przeszedł przy Lesinelle. Z Góry dziękuję za odpowiedzi! pozdrawiam!

Gość fiołek1234
Ja od niedawna zaczęłam brać te tabletki (dzisiaj wzięłam 10 tabletkę) i czuję się dobrze, praktycznie żadnych skutków ubocznych oprócz ciągłych plamień, ale lekarz uprzedził mnie o tym, że mogą się pojawić przy pierwszym miesiącu stosowania. O, i jeszcze na brzuchu wyskoczyły mi trzy czerwone plamki przy drugim dniu stosowania. Trochę mnie martwią te plamki bo odkąd się pojawiły to nie znikają, nie powiększają się, raczej pozostają takie same. Zobaczymy co będzie dalej..

Gość octaviaa
wzięłam w sumie 3 opakowania Lesinelle i nadal miałam problemy z cerą. później wzięłam od razu po Lesinelle bez przerwy nowe opakowanie Yasminelle (po zaleceniu lekarza) i cóż... w połowie opakowania Yasminelle miałam już gładką cerę jak u niemowlaka. niby skład ten sam a jednak różnica w skutkach ubocznych jest.

Gość gość
Ja brałam jakoś pół roku, teraz odstawilam wgl tabletki bo niechce sie już truć. Mi zaczeły sie problemy z jelitami, ciagle mialam wzdęcia, troche mi przybyło na brzuszku, metabolizm spowolnił, mialam gazy i to okropne, niby tabletki słabe ale mi daly w kość, codziennie rano kolki bo gazów za dużo to była męczarnia, ale buzia ladna, piersi sie powiększyły, ale co tam ja chce być zdrowa, teraz wszystko dochodzi do siebie.Póki co zaczełam brac na łojotok i trądzik tabletki z wierzbownicy, ponoć działają, są dla mężczyzn, bo wiadomo żeby obniżyć męskie hormony.

Gość gość
witam, dwa lata temu brałam lesinelle, a teraz znowu je biorę - I opakowanie. I mam problem :( mialam okres, lekkie plamienie 4 dni, a po 3dniach znowu plamienie ktore trwa do teraz, czyli 12dzien....lacznie z tym okresem to 16dzien juz krwawie......czy ktoras z was tak miala? jestem troche załamana i przybita tym, bolą mnie piersi, nie mam humoru. proszę o odpowiedzi. :(

Gość Kiika19
Cześć . Moje pierwsze tabsy anty jakie przepisał mi gin to wlasnie byla lesinsella . Zaczęłam je brac w maju u.roku nic mi nie bylo nawet troszkę schudlam i biust mi się powiększyl odrobinę ;) nawet cera mi sie poprawila w październiku u.roku przestałam brac z względu na brak współżycia (rostaniu z chłopakiem ) w styczniu wznowilam antykoncepcje moje 1op. Po 3mc przerwy wslanie koncze blistr a od 3dni mam krwaawienie brzuch mam tak obolaly ze szok czy ktoras tez miala takie problemy .. Boje sie zeby nie zaszkodsilo mi to w przyszlosxi