Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalala

sitko w zlewie przeciw zatykaniu sie rur

Polecane posty

Czy kupic sitko do zlewu jakie metalowe czy plastikowe higieniczne czy nie???

Gość metalowe kup
zawsze mozesz wyparzyc jesli ci przeszkadzaja bakterie,ale ja tego nie robie.

dla mnie takie sitka i kratki w zlewach to siedlisko syfu zawsze tłuste, zawsze coś tam zostaje raz na 2-3 tygodnie sypię do odpływów kreta i mam wszystko czyściutkie, pachnące i nic mi się nie zatyka

Gość a za jakiś czas
twoje dzieci będą piły tę wodę z kretem idiotko

Gość A prawda jest taka, że...
jak moga pic te wode z kretem, skoro kreta sie sypie do odpływu, a woda ......leci z gory z kranu,,,,,,haaaaaaaaaaa

sitko trzeba 'wytrzepywać' raz na 2-3 dni (lub po większym myciu naczyń) a będzie ok. ewa - w końcu ci się tak zapcha, że tylko hydraulik zostanie. kret nie jest wszechmocny.

A ja wlewam co tydzien zelu kret bio +na wieksze zapchania proszek kret bio + co tydzien aktywator do szamba

Bo sie troche brzydze tego sitka i nieladnie wyglada bo kupil przed chwila maz

Gość no pewnie
jak moga pic te wode z kretem, skoro kreta sie sypie do odpływu, a woda ......leci z gory z kranu,,,,,,haaaaaaaaaaa A woda w kranie to niby skad sie bierze? Gdzie sa odprowadzane scieki? Oczyszczalnie dzialaja tak idealnie, ze NIC sie nie przedostaje? Troche ekologicznego myslenia - mimo ze nie jestem ekolo, to jednak unikam chemii jak moge. Dlatego wole miec to sitko i je oczyscic. Jak mam juz lac cokolwiek do zlewu, to od czasu do czasu ocet i sode oczyszczona. Nic nie smierdzi a jesli cos jest zatkane to sie przetka a przy okazji i odkazi. No i sitko nie "wytrzepuje" sie raz na 2-3 dni a za kazdym razem, kiedy trzeba. Jak z sikaniem :P

Gość no pewnie
Kup jakie uwazasz, byleby je utrzymywac w czystosci. Ja wole metalowe - latwiej oczyscic.

Kupil dzis maz ale to brzydko wyglada a pozatym mam szambo wiec uzywam kreta bio zel raz na 2tyg a granulki jak sie zatka i oczywisvie co tydzien aktywator do szamba

jak 40 lat żyję, tak hydraulika w domu nie miałam może ze 3 x był odkręcany syfon ze względu na to, że np. zapchałam jednorazowo zlew aroniami przy robieniu soku tyle na ten temat :)

Gość no pewnie
Lalala - zrobisz, jak uwazasz. Tylko po co zakladalas temat, skoro wiesz? Ewa - temat tyczyl sitka a nie wizyt hydraulika. Milej niedzieli. Poniekad ;)

zanim się komuś zwróci uwagę, to warto minutę pomyśleć, dlaczego ktoś napisał tak, a nei inaczej tajemnica_on sitko trzeba 'wytrzepywać' raz na 2-3 dni (lub po większym myciu naczyń) a będzie ok. ewa - w końcu ci się tak zapcha, że tylko hydraulik zostanie. kret nie jest wszechmocny.

Gość sdfghjkl
Ja mam sitko metalowe srebrne i stalowy zlew i nic nie widać ze w ogóle jest jakies sitko w zlewie

Gość kuchareczkaaaa
miałam i plastikowe i metalowe. Obydwa po kazdym gotowaniu wypróżniałam, a raz na tydzień mylam środkiem dezynfekującym odpowiednim do kuchni i trucia bakterii.

Gość gość
ja mam takie ale chyba robię coś żle, bo gdy naleję wodydo zlewu to sitko podnosi się