Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miauczydelko

czy wam tez niedomywa zmywarka?

Polecane posty

czasem wkladam 2 kostki bo jak widze ze naczynia maja jakis dziwny osad (chyba z niedomycia) to juz sil nie mam...

Gość Ganta
Proszek szmato, pamiętaj,że jesteś gównem

Gość wsiowa babka
Jak naczynia są przyschnięte to nawet 2 kostki nie pomogą

Gość mniejjszaztym
musisz miec zatkane filtry, może na górnych odprowadzaczach/natryskiwachach wody jest osad i po prostu nie oplukuje ich na koniec?

stosuje sol-stosuje nablyszczacz...stosuje tabletki finisz......nie wsadzam zaschnietych bo sprzatam na biezaco.....na dobra sprawe to talerze przeplukuje...ale do cholery zmywarka ma myc brudne naczynia a nie czyste!

stosuje sol-stosuje nablyszczacz...stosuje tabletki finisz......nie wsadzam zaschnietych bo sprzatam na biezaco.....na dobra sprawe to talerze przeplukuje...ale do cholery zmywarka ma myc brudne naczynia a nie czyste!

wiem o filtrze tym ktory jest na dole...taka siateczka jakby walec....a odprowadzanie wody to gdzie sie znajduje?

Gość Ło joj joj.
Musisz co jakiś czas puścić zmywarkę na pusto ze środkiem czyszczącym. Dobry jest Finish, ale z Rossmanna też jest dobry. :) U mnie zawsze pomaga. Czyszczę tak raz w miesiącu. Zmywarka ma prawie 6 lat i nie ma żadnych problemów. :)

Gość Andzia z parku
Poziom niektórych ludzi jest powalajacy :o Teraz do autorki - a sprawdzałaś i ustawiałaś poziom zmiękczenia wody? Zajrzyj do instrukcji, może masz kamienistą wodę, a nie masz ustawionej zmywarki na odpowiednią skalę? Na jakim programie myjesz naczynia? Bo może trzeba dać na dłuższy? Jakich tabletek używasz? Może trzeba kilka przetestować?

Gość Ło joj joj.
Te czyściki ładnie przeczyszczają filtry i w ogóle wszystko. Naprawdę polecam. :)

Gość all4lulz
Wyjmij i wyczyść filtr, potem puść pustą zmywarkę z kostką na max temperaturę. U mnie się tak robi, jak już czas przeczyścić sprzęt.

Gość moim zdaniem dwie kostki
to za duzo i pewnie osad jest z tych kostek - po prostu nie wyplukalo za dobrze ewenatualnie moze mialas zle ulozone naczynia i blokowaly to co sie kreci i rozpryskuje wode? w sumie tez tak mam ze czasem wszystko niby bylo ok a naczynia niedomyte

aaaaaaaaaaaaaaa...kurcze dzieki za odpowiedzi....wody i ustawien nie sprawdzalam ....co do czyszczenia to czyszcze srodkiem z rossmana .....to musze powiedziec mojemu facetowi zeby sprawdzil ....zmywam na 2 programie.... musze sie przyznac ze zmywarke dostalam ale nie mam do niej instrukcji ..mam ja kolo roku -to amica-nie jest ona chyba po prostu rewelacyjna i z tym sie musze pogodzic

Gość Ło joj joj.
Moi rodzice mają Amicę i myje ładnie. Także chyba ta firma nie jest jakaś zła.

Gość JagniecinaPiciulina
Też miałam ten problem ze starą zmywarką aż w końcu padła. Teraz mam z BOSH'A. Na początku myła świetnie, teraz zaczynam zauważać jakieś małe osady gdzieniegdzie ... chyba to już czas, żeby ją przeczyścić. Bo jak była nówka to nic się takiego nie działo. A zawsze jest uzupełniony nabłyszczacz i sól. Są takie środki z Finish'a. Taki żółty płyn, w plaskatym pojemniku przeźroczystym może ten coś pomoże? Ja sama będę próbować jeszcze w tym tygodniu z tym płynem żółtym do czyszczenia zmywarki, zobaczymy jaki będzie efekt ...

Gość wujek zla rada
Mnie kiedys zmywarka niedomywala. Zwolnilem jak i zatrudnilem nowa.