Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owieczka111

pozytywny wynik testu ciążowego przed i po miesiączce

Polecane posty

Gość owieczka111

Cześć dziewczyny. Z góry przepraszam, za zaśmiecanie forum tematem, który pewnie milion razy już się pojawił. Nie znalazłam tam jednak odpowiedzi. Dlatego bardzo Was proszę o pomoc. Staramy się z mężem od prawie roku o dziecko, Wreszcie gdy test owulacyjny pokazał dwie krechy, pełni entuzjazmu wzięliśmy się do pracy. Okres spóźniał mi się więc przez bity tydzień codziennie rano robiłam testy ciążowe nie mogąc uwierzyć w piękne dwie kreski. Poszłam do lekarza, który nie widząc nic na USG skierował mnie na badanie krwi Total beta HCG zaniepokojony tym, że spóźnia mi się okres, wynik pozytywny a on nic na ekranie podczas badania nie widzi. Wynik testu pokazał 215,7mIU/ml.Świadczy to o 4-5 tygodniu ciąży. Jeszcze raz zaznaczę, że usg nic nie pokazało. W dzień, w którym dowiedziałam się o wczesnej ciąży dostałam bardzo bolący okres, z czerwono- brązową wydzieliną. Było to 5 dni temu. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy z porannego moczu i wyszedł pozytywny. Czy to możliwie, że w przypadku np poronienia stężenie w moczu byłoby na tyle wysokie aby wskazać pozytywny wynik ? Bardzo proszę o Waszą opinię. Wizytę u lekarza mam wyznaczoną dopiero na piątek. Oczywiście poinformowałam lekarza o miesiączce. Pozdrawiam Was serdecznie i z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Gość vector black edition 2011
a to byl taki normalny okres jak zawsze czy jednak czyms sie roznil? ile trwal? moze to plamienie a nie okres.

Gość lenka90878686
Ostatnio dużo czytałam o beta HCG, i niestety jest to możliwe że jezeli poroniłaś to te HCG jest troche podniesione przed kilka dni jeszcze ALe czekaj na wizyte, wszystko jest możliwe, uwierz:) Gdy ja miałam beta 1,2 wszyscy mi wmawiali że to nie możliwe, że to nie ciąża, a ja czytałam czytałam i się nie poddawałam:) Gdy pozniej zrobiłam beta, wyszło mi 4119 :)) może było za wcześnie gdy lekarz robił Ci USG, dlatego nic nie widział,

Gość pęczek drutu
możliwe, że beta HCG dalej utrzymuje się na wysokim poziomie. odczekaj jeszcze kilka dni i znowu zrób badanie. pozostaje jeszcze pytanie - czy to krwawienie, które miałaś to na pewno był okres? może nadal jesteś w ciąży. miałaś po tym krwawieniu robione usg?

Gość owieczka111
Okres był bardzo bolący i zaczął się naglę. Nagły ostry ból i niemal od razu krwawienie. Miesiączka trwała 4 dni i nie była obfita. Brzuch bolał tylko w dniu, w którym się zaczął. Drugiego dnia krwawienia miałam dziwne uczucie, cały czas odbijanie i zbierało się na wymioty.

Gość owieczka111
@ pęczek drutu- nie miałam robionego usg po krwawieniu. Skończyło się 2 dni temu

Gość moim zdaniem to niestety
poronienie samoistne, a stężenie hormonu ciążowego spada dosyć powoli

Gość hytuty
Moja mama dwa razy miała okres, gdy była ze mną w ciązy.

Gość owieczka111
Pozostaje mi więc czekać cierpliwie do piątkowej wizyty u lekarza. Mam jednak nadzieję, że miesiączka była tylko nic nie znaczącą anomalią mojego organizmu :(