Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła siostra kopciuszka

muszę się komuś wyżalić...

Polecane posty

chodzi o moją 9 letnią przyszywaną siostrę i matkę... Mama rozstała się z moim ojcem jak miałam kilka lat, troche byłyśmy same a potem poznała obecnego męża i ma z nim córkę. Między mną a siostrą jest duża różnica wieku. Problem w tym że matką ją strasznie rozpieszcza i jest niekonsekwentna wobec niej, siotra może robić co chce w domu, zabawek i ubrań ma 3 razy wiecej niż ja w całym życiu. Nawet nie chodzi o to że jestem zazdrosna, chociaż bolą mnie różnice w traktowaniu nas. Najpierw martwiło mnie to że mądra i fajna dziewczynka wyrośnie na jędzowatą smarkule, a teraz po prostu chce wynosić się z tego domu jak najdalej :( Do jej typowych akcji należy manipulacja rodzicami na wszelkie sposoby, płacz na zawałonie, kłamanie, wiem że jestem dużo starsza i powinnam być ponad to, ale krew mnie zalewa kiedy np dostaje mi sie za coś niesłusznie (bo ona naskarżyła) a potem nabija sie ze mnie robiąc miny i rechocząc, albo robi mi wszystko na złość- śpiewa gdy ja sie ucze a jak zwracam jej uwage to leci do mamy ze skargą że nie daje jej pośpiewać. Wiecie co słysze? Daj siostrze pośpiewać, przecież ładnie śpiewa, a potem widze ten jej złośliwy usmiech, że znowu postawiła na swoim :o

Gość szingiszang
wspolczuje ci. uciekaj jak najpredzej z domu. a ile jeszcze lat ci do studiow zostalo? bo jak malo to pol biedy... ale trzymaj sie i zasadz jej kopa ;)

Gość gregadieran
pamiętaj, nóż służy nie tylko do smarowania chleba

źle mi idzie na studiach i wogóle wszędzie. Troche za to obwiniam matkę, która od małego wpędzała mnie w kompleksy, wymagała niewiadomo ile a i tak nigdy nie była zadowolona. Siostra to oczko w w jej głowie. Mam czasami wrażenie, że cała rodzina obiwnia mnie za to że jestem córką swojego ojca :o Wiem, że może troche użalam sie nad sobą ale nie mam z kim pogadać. Wszyscy uważaja że przesadzam bo przecież matka mnie z domu nie wyrzuca, daje pieniadze (mniej niż 9 letniej siostrze!) to powinnam być szczęsliwa :o

Gość Gość smuteek

Przykro mi z takiego powodu... Wiem że może być ci ciężko ludzie tacy są ale wsrod ciebie i twojego życia poznasz wiele więcej przed tobą a nie przede nimi jak akurat mam inaczej.. Mam siostrę starsza co ma 24 lata i wgl się do tej pory nie wyprowadziła bardzo mnie wkurza bo jest chamska i zglosliwa. Zdarzy się że mnie zbije i to nie raz nie często zdarzy się też że mnie wyziae zagrozi mi.... To takie dziwne  i smutne wobec mnie nie mam nikogo komu mogła bym powiedziec że siostra własną robi mi krzywdę nie każdym w świecie realnym można zaufać osobom i tak pewno by nic nie zrobiły