Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Virtualo2

Idealna książka na majówkę

Polecane posty

Zabieracie na długi weekend Wasze ulubione książki? Jesli tak, to wybieracie wersje papierowe czy elektroniczne? :)

Gość nie wiem co tuuu wpisac
jak na razie papierowe, ale noszę się z zakupem czytnika tylko że przerażają mnie te obwarowania i zabezpieczenia, nie chce mi się z tym bawić :/

Coraz więcej wydawców na szczęście odchodzi od zabezpieczeń typu DRM na rzecz watermarka, który jest o tyle wygodny, że nie wymaga autoryzowania konta Adobe oraz można nim dysponować właściwie bez ograniczeń, o ile będzie to w użytku prywatnym. Przy watermarku nie ma m.in. limitu kopiowania i drukowania, co wcześniej było rzeczywiście sporym utrudnieniem i mogło "przerażać" :) Równie "prosty w obsłudze" jest format MOBI dostępny np. w księgarni Virtualo. Format MOBI z Virtualo ma taką przewagę nad książkami dostępnymi na Amazonie, że można go odczytywać na różnych czytnikach, a nie tylko na Kindle. Obecnie w Virtualo jest dostępnych około 2 tysiące e-booków w korzystnych dla użytkownika formatach, a baza cały czas rośnie! Do tego codziennie można upolować inny tytuł w świetnej cenie w ramach oferty Hot Deal 24. Nic, tylko przerzucać się na książki elektroniczne! :))