Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z nim ????????

Co się stało z witarianami z tego forum ? Zawsze pisali o RAW food i pasożytach

Polecane posty

Gość co z nim ????????

a teraz cisza ... :D

Gość witariankaaa
hehe urolp :D

Gość witarinkaaaa2
Polemika z głupstewem nobilituje je bez potrzeby... :D

Gość co z nim ????????
OOO jestescie :D Heloł powiem Wam ze wasze rady o pasozytach pomogly, zwlaszcza herbatki na owsiki , od miesiaca spokoj :classic_cool:

Gość witariankaaa
jak miło :D

Gość witariankaaa
nic bójta, nadzoruje z doskoku co by się źle na forum nie działo :D

Gość co ze mną jest nie tak he
a mnie zastanawia gdzie obrońcy mięcha i mleka :D

Gość mietek witarianek
wykurzyliśmy ich w cholere.

Gość shshshshhhshsh
Sezon na mięso sie konczy ,teraz beda jesc truskawki , jagody etc padlinożercy powrócą z pierwszymi chłodami w październiku :O

Gość co co co co co co hih
a jaka jest dobra herbatka na owsiki? dajcie szybko przepis!!!

Gość witariankaaa
W 1971 roku przez wyprawę UNESCO w jednym z tybetańskich klasztorów została znaleziona recepta „eliksiru młodości" (nalewki czosnkowej), która jest datowana na IV - V wiek przed naszą erą. Nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, gwałtownie poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy, paraliżowi, tworzeniu się nowotworów, likwiduje szum w głowie, poprawia wzrok, odmładza organizm. Nalewka czosnkowa 35 dag obranego czosnku (z nowych zbiorów) rozetrzeć i zmieszać z 200 ml czystego spirytusu. Szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym i chłodnym miejscu (ale nie do lodówki) na 10 dni. Następnie masę należy przecedzić, przelać do słoika i postawić w ciemnym miejscu jeszcze na 4 dni. Teraz środek jest gotowy do użycia. Stosować według następującego schematu: Dzień Śniadanie Obiad Kolacja 1 1 kropla 2 krople 3 krople 2 4 krople 5 kropli 6 kropli 3 7 kropli 6 kropli 9 kropli 4 10 kropli 11 kropli 12 kropli 5 13 kropli 14 kropli 15 kropli 6 15 kropli 16 kropli 17 kropli 7 18 kropli 19 kropli 20 kropli 8 21 kropli 22 krople 23 krople 9 24 krople 25 kropli 25 kropli 10 25 kropli 25 kropli 25 kropli 11 25 kropli 25 kropli 25 kropli Dalej należy pić po 25 kropli 3 razy dziennie dopóki się nie skończy nalewka. Każdą ilość kropli pić z 50 ml kwaśnego produktu mlecznego, najlepiej z kefirem lub jogurtem. Wiele osób nie lubi ostrego zapachu czosnku. Żeby go zlikwidować po zażyciu nalewki należy jeść natkę pietruszki lub jabłko, albo skórkę cytryny lub pomarańczy. Uwaga! Kurację stosować nie częściej niż raz do roku. ************************************************************** zioła na pasożyty Skład: 50 gr ziela tymianku 50 gr kłącza tataraku 50 gr korzenia omanu 25 gr ziela liści mięty pieprzowej 25 gr liści orzecha włoskiego 10 gr piołunu Wszystkie składniki wymieszac. Dwie łyżki mieszanki wsypać do termosu i zalać 2-3 szklankami wrzątku. Po godzinie mozna pić 3xdz po pół szklanki między posiłkami--przez TYDZIEŃ. Póżniej 1 x dz minimum tydzień/ale mamy adnotacje na oryginale,że im dłużej tym lepiej/-napewno nie zaszkodzi! Łącząc w/w przepis z zapperem /w "operowaniu" nim mamy półtoraroczne doświadczenie/-EFEKT MUROWANY. Wszystkie w/w składniki są osiągalne w Herbapolu za grosze-i najważniejsze-to się da naprawdę wypic.

Gość co z nim ????????
nie pamiętam przepisu ale ja pilam na zmiane piołun ( tego najwiecej) , tymianek i szałwie przez ok tydzień, po dwoch tygodniach znów i jakos mam spokoj :) z kazdym dniem coraz mniej swędział tyłek

Gość lody vaniliowe :)
o jaki łądny topic, tak tu przytulnie ehhhh :classic_cool:

Gość terpentynka
witariankaaa witam większość życia jestem wegetarianką/weganką, mam optymistyczne podejście do witarianizmu :) widze, że masz dużą wiedze, czy moglabyć coś poradzić na zaczerwienione policzki spowodowane nadważliwą skórą, płytkim unaczynieniem (bardzo) i wrażeniem odwodnienia czasami dotluszczenia??

Gość co z nim ????????
tataraku i omanu nigdzie nie było :O szukałam w kilku aptekach i dwóch zielarskich , w jednym była mieszkanka z tatarakiem ale kilka innyc roslin na inne schorzenia... mięte pije na codzien wiec nie dodawałam :)

Gość terpentynka
dodam jeszcze, że moja skóra nie trawi kosmetyków do skóry naczyniowej, te wszystkie dodatki mające obkurczac robia tragicznego buraczka i pieczenie :(

Gość witarinkaa
Może spróbój z olejami-kokosowy i aragonowy. najlepsza droga to ta bez chemii. ja większość swojego zycia smarowałam się przróznymi kremami, a od roku uzywam tylko i wyłącznie w/w olei i szczerze to w zyciu po zadnym kremie nie miałam tak fajnej skóry. Oczywiscie stosuje na noc. Na dzien mozna pomieszkac z kwasem hialuronowym wtedy fajnie sie wchlonie i nie ma tłustej poświaty.

Gość witarinkaa
do twarzy ich używam,a do ciała zwykle winogronowy, sezamowy z domieszka koksoowego.

Gość eeeeeeeeeee
Mieszkam w de :) i o dziwno nie daleko mojego mieszkania rosnie piolun, czyli inaczej dziady te kulki fioletowe co sie kiedys zucalo we wlosy :) Zerwalam kilka lisci i gotowalam na malym ogniu 5 min, kolor byl zolty a w smaku plyn byl bardzo gorzki. Wypilam polowe i musze powiedziec, ze przeszedl mi bol brzucha :) Moj partner ma lupiez... a wyczytalam ze strony rozanskiego, ze piolun dziala takze na lupiez, wiec druga polowe wylalam mojemu partnerowi na glowe, tak powtorzylam 3 razy. Efekt murowany - zero lupieru. Polecam :)

Gość n0000000
lepszy bedzie kokosowy , olej arganowy niektore osoby zapycha albo uczula i jest drogi ,szkoda pieniedzy jesli nam nie bedzie pasował

Gość reksik...
a jakie ziółka dobre zeby 'rozruszac' żołądek, trawienie miete czesem pije, ale słaba jakas

Gość witarinkaa
ja sobie araganowy bardzo chwalę, na zmarchy lepszy niż każdy z kremów jakich uzywałam.

Gość witarinkaa
piołun, majeranek, rumianek, kminek, yerba mate noo i mieta.

Gość reksik...
dzieki:) rumianu i kminu raczej nie przełknę a reszte popije:)

Gość eeeeeeeeeee
a czy ktos z was stosowal piolun i na co konkretnie?

Gość witarinkaaa
jeszcze koper włoski, imbir lekarski, rozmaryn. kurcze jest tego troche, zioła dobra rzecz :P jeszcze mije ulubione filmiki co by tradycji stało sie za dosc i zmykam :D http://www.youtube.com/watch?v=t3DPCQjlanM http://www.youtube.com/watch?v=jLN0JI_9jXk http://www.youtube.com/watch?v=rxN8214E6tQ http://www.youtube.com/watch?v=tY-HsoJ0gr0 http://www.youtube.com/watch?v=B_HMOzl747Y http://www.youtube.com/watch?v=8jC4GEkYbOI&fe ature=related Nie ma to jak miły przyjazny topik dla wszystkich :D 🖐️

Gość blobloggler
te linki powyzej wyslala chyba jakas wegetarianka... strata czasu i tyle!

Gość nnnnnnnnnnnnnbbbb
Jestem witarianką ale nie lubie zwierzat WIEC KIM JESTEM ?

Gość jhgvcdfcgbvhbj
jesteś pierdolnięta bo zadajesz pytanie jak down :D