Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lili11

Proszę o radę - energia elektryczna

Polecane posty

Mam energię elektryczną na kluczyk - dostawca to Southern Electric - mam poczucie, że prąd płynie jak szalony. Czy warto zmienić to na normalny licznik i jaką firmę wybrać (mieszkam w południowo - zachodniej Anglii)

Gość inzynier serwisowy/...........
w sensie że co masz elektroniczny a nie mechaniczną tarcze obracającą się ?? I tak czy siak liczy dobrze. 1kw to nie tak dużo pralka lodówka i tv jednocześnie i tarcza co 10s pik

Gość inzynier serwisowy/...........
Mowie założyli jej pewnie elektroniczny który pokazuje 100w A nie cała tarcza 1kw I sie jej wydaje że szybko. Taka dioda miga non stop a powyżej 10kw pali się cały czas a powyzej 5 ludzkie oko prawie nie widzi migania. Czyli jak właczy piekarnik 2k pralkę 1k lodówkę 500W kuchenkę elektryczną i czajnik elektryczny to nie zgaśnie :)

Ja nawet nie spojrzałam ile energii zużywamy, ale to jest do nadrobienia. Ale kwotowo to wychodzi mi nawet do 15 funtów na tydzień.

Wyciągam temat, ile płacicie za prąd - u nas jest nas 4-5 osób i wygląda to strasznie, a nie pieczemy, nie pierzemy każdego dnia;((

4 osoby, w tym dwie małe wychodzi ok. 8f tygodniowo - mamy Scottish Power

Gość eerd
15 to tak srednio

Nie mam nigdzie info, czy na kluczyk jest drożej:(

na kluczyk jest drożej, ale wymiana licznika też przeważnie kosztuje - czasem są promocje weź zużycie jak masz i wejdź na moneysupermarket, albo inna porównywarkę, niestety cenę 1 Kwh cięzko jest znaleźc

JA płacę miesięcznie 65 za prąd i gaz. Średnia roczna.

Gość gość
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny

Gość careerplanning
Witam, co sądzicie o dostawcy energii elek. http://edf.pl ? Wiem, że można u nich kontrolować koszty na bieżąco co jest naprawdę dużym plusem. Można też bezpłatnie na krótki okres wypróbować bez żadnego ryzyka i póki co nie widzę żadnych haczyków marki EDF. Ktoś korzystał? czy naprawdę można mieć takie oszczędności bez ryzyka? Każda informacja będzie na wagę złota. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp. K.

Gość lavenda79
mam energie w edf. ale ja mam wszystko w domu na prad, nie mam gazu. Na poczatku jak sie wprowadzilismy troszke poszalelismy, ogrzewanie podlogowe, suszarka do prania.. edf wykalkulowal nam rate direct debit na 260 funtow miesiecznie. Zmniejszylismy zuzycie, staramy sie co jakis czas przesylac odczyt ale DD sie nie zmniejszyl choc mamy juz jakies 500 funtow nadplaty. Co do samej obslugi - super, wszystko mozna zalatwic na czacie. Konto do monitorowania tez spoko tylko polecam placic za biezace zuzycie a nie przez direct debit :]

Gość gość
Na kluczyk zdecydowanie jest drozej nawet do 40% z wiekszascia firm energetcznych. Kilka lat temu bylo o tym glosno w gazetach (bo byl kryzys i ludzie marudzili) ale teraz sie o tym mniej slyszy.