Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adorowana

siwe obcasy

Polecane posty

Gość adorowana

Czesc, kupilam sobie ok. 9 cm obcasy, siwe. nie mialam nigdy butow w tym kolorze, dlatego nie wiem co do nich pasuje. ogolnie zamierzam laczyc je w wiekszosci z jeansami, ale co na gore? jakie kolory?

Gość eeeeeeee????????
Siwe to są włosy albo koń. Buty mogą być najwyżej szare. A jak kupiłaś same obcasy w kolorze siwego konia to naprawdę nie wiem, czego do nich można szukać.

Gość czego szukać?
W pierszej kolejności butów! Same obcasy są zupełnie bezużyteczne. :)

Gość nigeryjska straż przybrzeżna
Teraz tylko musisz wptrywać sie intensywnie w rachunek ze sklepu wyobrażając sobie, że mogłabyś za to kupic dzieciom słodycze albo rodzicom kalendarz ścienny z wytłuszczonymi datami swoich jubileuszy...Jak już zaczniesz siwieć "od myślenia" tzn, że niedługo będziesz mogła ubrać swoje wymażone kamaszki:)

Gość czego szukać?
Co do kolorów - siwy to zupełnie inny kolor, niż szary. Jak można pouczać, gdy nie widzialas butów na żywo? I na dodatek wykazujesz się ignorancją w zakresie palety kolorów? siwy #DED5D0 szary #808080

Gość gatrioszka mariiii
siwy to jest jasny szary. Tak jak błekitny to jasny niebieski:) Co nie zmienia faktu, że nazwa "siwy" brzmi wstrętnie

Gość adorowana
ale wy sie czepiacie.. BUTY NA OBCASIE. A KOLOR JEST SIWY. jeśli się nie znacie na palecie kolorów, to błagam nie osmieszajcie się na siłę :) pozdrawiam !

Gość No i co z tego ze wkleiłaś
kod koloru siwego? Nikt nie przeczy, że taki kolor istnieje, ale ta nazwa jest stosowana tylko do określania koloru włosów albo maści konia, ewentualnie innego zwierzaka. Siwe obcasy... Boże...

Gość MARATAAAAAAAAA67766
mi sie wydaje że większośc bedzie pasowac. Tylko błagam nie ubieraj bluzy i obcasow!!

Gość olivia newton!
w adnotacjach jest napisane,ze siwy stosuje sie do włosów i sierści:O

Gość lalunia__
Znam też osobę która szary kolor określa jako siwy :O Tyle razy jej mówiłam, że siwy to określenie włosów..

Gość ZajBajDurek:)
CICHOOOOOOOO KURWAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!! ILE MOŻNA KŁOCIC SIE o to czy siwy to jasny szary i jakie są standardy nazewnictwa w poszczególnych branżach? A jakbym na t en przykład chciał kupić buty dla konia...albo nie. Idę do obuwniczego i chce kupić buty czy też spodnie bryczesy dla żony pod kolor konia na którym jeździ. jasne do teraz? Oki lecim dalej...Sprzedawca pyrta się jakiego koloru mają byc owqe bryczesy. Ok. Kupuje pod kolor konia i che mieć pewnośc, że bryczesy będą miały identyczny kolor jak umaszczenie konia mojej żony więc mówie sprzedawcy, że potrzebuje bryczesów w kolorze konia mojej żony. Sprzedawca pyta sie jaki to kolor? No ico mam powiedzieć? Koń jest siwek...ale tutaj w sklepie zbryczesami nie znają takiego koloru...pełnowymiarowy karp na twarzy sprzedawcy gości jakbym conajmniej nasikał mu do holewki kiedy odpowiadam, ze siwek. Jakieś propozycje rozwiązania tego pata?

Gość katarzynnkaa
"Siwy" to tak samo jak "kary" - jest to też kolor, ale do opisania ściśle określonych rzeczy (w tym przypadku umaszczenia konia). Tak więc autorko, nie tyle pierwszym postem się ośmieszyłaś, co tym: "jeśli się nie znacie na palecie kolorów, to błagam nie osmieszajcie się na siłę"

Gość katarzynnkaa
ZajBajDurek:) > mówisz wtedy "tak, żeby pasowało do siwego/karego konia", a nie "potrzebuję siwych/karych bryczesów", bo jest to niepoprawne.

No to kiego grzba ta awantura tutaj i wyzywanie się od ignorntek w dziedzinie mody, urody i hippiki. Podejrzewam również że jedna ze stron sporu która jest jednocześni i jego przedmiotem...czyli rącze rumaki, wychudzone habety i smutne wałachy także miałyvby coś do powiedzenia w tym temcie gdyby nie wkładano im ciągle tych wędzideł w pysk!!! Rzekomo, że niby to element uprżęży;) oki oki mmmhhhhh :classic_cool: A to już na przykład w uszy im nie można podobnej konstrukcji włoży ć z a jej pomocą sterować? hahaha...Normalnie ODDAĆ KONIOM PRaWO DO SWOBODNEGO WYRAŻANIA SWOICH OPINI!!!!!! Możliwe że urządze na tym topiku strajk okupacyjny połączony z wzięciem kilku zakładniczek. W tej roli obecne panie:)

A jeżeli droga droga katarzynnkoo zdarzy się wielce nieprawdopodobna sytuacje, że sprzedawca jest daltonistą a raczej został nim niedawno (z powodu starości) ale sie nie chce przyznać żeby pracy nie stracić I drugie załozenie, którego prawdopodobieństwo spełnienia zademonstrowałem niejako na samym sobie. Mianowicie co jezęli ja nie wiem, że kary to to samo co siwy???!!!?? CO wtedy??? istnieje także możliwość, że ja też jetem daltonistą:) ';///;_ (O_O) ;;;0;;;