Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gygygygyujgbjyu

menu 6 miesięczniaka

Polecane posty

Gość gygygygyujgbjyu

10 00 mleko 13 00 mleko 15 00 mleko 18 00 mleko 21 00 mleko 24 00 mleko 5 00 mleko 8 00 mleko czy jest ok?

Gość ubibibibibibibibibibibibi
up

Gość fhfbgjbhgff
Może byś napisała, jakie mleko?

Gość elag
i samo mleko???????????????????????????? a gdzie zupak czy owoc jakis?

Gość elag
zupka miało być

Gość idel
albo prowokoacja albo kobieto wogole sie nie stosujesz do zasad, trudno jest rozszerzac diete,ale w 6 miesiacu zalecaja maksymalnie 3 razy mleko i 2 lub 3 inne posilki

Gość elag
najpoźniej sie rozszerza diete w 6 miesiacu ale lepije wczesniej a ta kobieta to jaks dziwna jest

Gość elag
zreszta zalezy ile tego mleka pije ale za czesto na wieczór widze o 21 o 24 o 5

Gość idel
ja mam 6 miesiaczna coreczke i o 8 je danonka plus starte jablkko o 14 mleczko hppa o 18 obiadek ktory jej ugotuje zazwyzaj sa brokuly ziemniak,marchew pietruszka i co 2 badz 3 dzien kawalek kurczaka o 22 ,\mleko i o 4 mleko miedzyczasie okolo 200 do 300 ml herbatki/soku jablkowego kilka chrupkoe kukurydzianych czasem biszkopt a i tak uwazam ze slabo mi idzie rozszerzanie diety mojego dziecka kaszek zupelni nie tyka

Gość o nieeeee;/
6miesieczniak DANONKA? kobieto, to niezdrowe jest;/ lepiej te jogurciki z nestle dl dzieci po 6mc, albo zwykly jakis serek i mu jakis owoc zmiksuj a nie ta chemie mu dajesz;/

Gość idel
no wlanie tak sie zastanawialam nad danonkiem ale maz sie uparl ze to dobre powinno byc,dzieki za rade juz jej tego nie dam

Gość tak się podłącze
do tematu i chciałabym sie spytać - czy mogę dać synkowi (5,5 m-ca) kaszkę na dobranoc (bodajże Hipp)??? Do tej pory karmiony piersią + marchewka i owoce "po4 m-cu". Mleka modyfikowanego niestety nienawidzi :(

Gość kolka123456
danonek dobry jest, a te jogurty dla niemowlat to tylko taki myk dla wrazliwych mamusiek.

Gość Dalera
Moja córka sześciomiesięczna je w taki sposób: - karmienie piersią na żadanie (4-5 razy dziennie) - w południe zupa lub inne danie (sloiczki na zmiane z domowym, z miesem lub bez, czasem z rybą, polowa zoltak co drugi dzien) - podwieczorek- mus owocowy lub jogurt - do picia woda, za aokami na razie nie przepada. planuje podawac miekkei owoce i rozgotowane warzywa do lapki.

Gość gygygygyujgbjyu
mleko piersiowe, za tydzien konczy 6 mcy

Gość chyba zwariuje z niewyspania
moja je tak (mniej wiecej) 7-8 mleko 12-obiadek (warzywa, warzywa z miesem, warzywa z ryba)-sloiczki 14-mleko 16-deserek (jablko, jablko z marchewka, gruszka, banan, jagody, brzoskwinia, maliny)-sloiczki 19-mleko 24-1- mleko w miedzyczasie herbatka lub woda do picia na razie nie podaje zadnych biszkoptow ani "innych takich", bo dopiero wprowadzam gluten . Kaszek tez nie podaje bo mala niechetnie je je :D

Gość moja corcia 6,5 mc je tak
7.00 kaszka , 9.30-10.00 starte owoce zwykle 2-3 rodzaje czasem z biszkoptem, 12.00 mleko oraz kawaleczek chlebka z maselkiem, 16.00 obiadek + jogurcik, 19.00 kaszka. W miedzyczasie pije wode, bo nic innego nie chce, czasem zje chrupka kukurydzianego lub ciastrczko od 6 miesiaca. Ale dodam, ze ja nie mieszkam w PL i mojadzieci zywione sa wedlug tutejszych zwyczajow. Noce przesypia odkad skonczyla 3 miesiace (nawet podczas zabkowania, bo ma juz 4 zeby), wiec w nocy juz dawno nie jest karmiona.

Gość podobnie
Autorko skoro karmisz piersią na rzadanie to moim zdaniem wszystko jest w porzadku. Wg nowych zaleceń powinnaś już wprowadzać gluten po łyżeczce dziennie a po 6 msc rozszerzyć stopniowo dietę.