Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona19Ona

Co sądzicie o dziewczynach, które wręcz przesadnie o siebie dbają?

Polecane posty

Gość Ona19Ona

Uważają z jedzeniem (nie chodzi mi o listek sałaty na kolację, ale zrównoważoną dietę), ostro ćwiczą, maseczki, scruby, balsamy, wszystko żeby dobrze wyglądać. Dla kogo to? Jesteście zdania, że dla facetów (to uczucie, że patrzą pożądliwie) czy raczej dla pseudo koleżanek żeby oczko zbielało> A może wreszcie dla siebie żeby bezwstydnie się przejść z głową w górę patrzącą, a nie w chodnik? Jak to rozpatrujecie? Albo sytuacja: dziewczyna z nadwagą, spotykacie po jakimś czasie całkiem inną osobę, szczuplutką, zadbaną, rozpromienioną- co wtedy myślicie? Zazdrość przemawia? Chcecie się z taką "dominą" dalej przyjaźnić?

Gość Coca-Colla
"Albo sytuacja: dziewczyna z nadwagą, spotykacie po jakimś czasie całkiem inną osobę, szczuplutką, zadbaną, rozpromienioną- co wtedy myślicie? Zazdrość przemawia? Chcecie się z taką "dominą" dalej przyjaźnić? " nie rozumiem powyższego a co do przesadnego dbania o siebie to zazyczaj te dziewczyny nie są zbyt mądre, są różne przejawy tego, np. golenie rąk maszynką dzień w dzień, bo ją włosy na rękach obrzydzają..

Gość Ona19Ona
Nazwałam dominą może w złym słowa tego znaczeniu, a raczej chodziło mi o przenośnię. Są osoby, którym wszystko łatwo przychodzi- są szczupłe, ładne, itd. Są również takie, które muszę sobie to i owo wypracować i z szarych osób stają się obiektem zainteresowania. Znam sytuację kiedy to kobiety przyjaźnią się z mniej atrakcyjnymi koleżankami aby na ich tle dobrze wyglądać i się podbudowywać. ;) O to mi raczej chodziło.

Gość Coca-Colla
wiem, o co chodzi ;) ale jeśli dziewczyna schudnie to raczej to dobrze i niej świadczy, że jest na tyle ambitna i pracowita, by schudnąć, wiadomo, każda chce być zgrabna :)

Gość biblioteekaa
nie znam chyba żadnej osoby, która przesadnie o siebie dba

Gość Ona19Ona
Dobrze świadczy. Zaczyna chodzić po imprezach, to tu i tam spotykać się z fajnymi facetami. Wtedy zazdrosne koleżanki mówią: o, schudła i myśli, że jest kimś. Co za chamskie gadanie, nie?

Gość Coca-Colla
TAK, BO ,ludzie to boli, tak to dziewczyny mogą się pocieszać chociaż , a ta ma gorzej, nie ma faceta, a tu nagle jest laską i się zakochuje i to boli ... takie niestety charaktery mamy

Gość el chulo.
Ja z dziewczyną która przesadnie dba o siebie tzn stosuje jakieś specjalne diety aby dobrze wyglądać bym nie sparował a to dlatego że wiadomo co by się stało z nią w czasie ciąży lub po gdyby nagle jej się odwidziały diety.

Gość Eeerrr...
zdrowe odzywianie, cwiczenie i uzywanie balsamu do ciala to Twoim zdaniem przesadne dbanie o siebie??!!! nie chcialabym Cie widziec autorko, mam nadzieje, ze chociaz paznokcie obcinasz raz w miesiacu haha To jest minimum dbania o siebie i normalni ludzie robia to dla siebie, a nie dla..facetow?! Strasznie to smutne, ze dla niektorych facet to wyrocznia w kazdej sprawie...

Gość brednie i tyle
A może one to robią we czuć się dobrze w swojej skórze?

Gość Ona19Ona
No i o to mi chodzi, że raptem z bliskiego otoczenia owej dziewczyny znajomi uciekają ;)

Gość Ona19Ona
Nie mówię, że dieta, ćwiczenia i higiena to przesada. Chodzi mi o naprawdę masę zabiegów codziennie. Nie będę się wdawać w dyskusję bezsensowną i tłumaczyć po jakim czasie od ostatniego razu obcinam paznokietki, albo po ilu cm. je ścinam. Rozumiem, że zaatakowałaś sarkazmem. Doceniam ;)

Gość Eeerrr...
Niestety czesto dbanie o siebie nie uwzglednia zdrowej diety i cwiczen, a zamiast tego tone makijazu, sztuczne rzesy, paznokcie i wlosy sklejone od lakieru. Takie panienki to z pewnoscia tylko pod facetow takie "zadbane", choc jakby tak zedrzec te wszystkie sztucznosci to byloby zdziwko. Przesadna chemia to tez zle, peelingi na pewno nie codziennie, bo zniszcza skore zamiast pomoc. Najwazniejsza zdrowa dieta (bo i zdrowa skora, paznokcie i wlosy) i cwiczenia, ktore dodaja energii.

Gość Ona19Ona
Głupie gadanie, jakbyś się zakochał to nic by się nie liczyło zapewne ;P

Gość Eeerrr...
Tylko najpierw trzeba sie zakochac, a tipsy, tona pudru i laska, ktora spi w pelnym makijazu, zeby facet przypadkiem nie zobaczyl jej bez z pewnoscia nie jest marzeniem kazdego mezczyzny.

WIDZAC TE WSZYSTKIE :DODATKI: LUB ICH BRAK , SIĘ PATRZAC NA nIEWIASTĘ CZYTA JAK Z KSIĄZKI , KTORA JEST DO KOCHANIA A KTÓRA LI TYLKO DO DYMANIA

Gość Heheheheheheeeee
Ze sa Zajebiste ;)