Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o powazne odpowiedizi

wifi router sieć niezabezpieczona - jakie ryzyko?

Polecane posty

a) ktoś przechwyci mój internet ohasłuje i ja zostanę bez interetu :O b) ktoś bedzie z mojego IP robił brzydke złe rzeczy i bedzie na mnie c) bedzie olgadać moje polaczenia internetowe ?

żadne ryzyko jeśli wifi "nie przebija się" poza ściany domu ;]

na pewno przebija, bo ja nieraz na moim lapku a nawet tablecie widze inne sieci, wszystkie są zabezpieczone, ja moją odbezpieczyłam bo tablet nie chciał sie łączyć, a na niezabezpieczonej śmigał aż miło

Gość Goździk
Ja mam niezabezpieczoną sieć (BDI Aero2) i przechwytuje rozbierane foty sąsiadek :classic_cool:

Gość jgvkiviitidir
ja czasem podpinalam sie pod niezabezpieczone sieci,ale tylko wtedy jak bardzo potrzebowalam neta a moj wlasny nie chcial dzialac. Nic zlego nie zrobilam,tylko przeglądałam normalnie strony :P teraz juz tak nie robie bo potem mam namieszane za bardzo i czesciej sie psuje wlasny net

za niezabezpieczenie routera grozi bodajże 5.000 zł kary oczywiście punkty b i c też wchodzą w grę

Gość Goździk
Nic nie grozi za niezabezpieczenie routera, nawet nie ma żadnego przepisu nakazującego zabezpieczanie (a co dopiero karnego), nie siej zamieszania, pacanku 🖐️ Na wszelki wypadek naciągnij prezerwatywę na komórę to sobie bluetootha zabezpieczysz :D

Gość Lambada123
mandat za niezabepieczenie routera:D Ja pierdole jaki gląb:D

Gość Donaldinho
Obiecuję, że na radzie ministrów, zaraz po zwycięskich mistrzostwach EURO2012, przedstawię projekt wprowadzenia kar za posiadanie niezabezpieczonych routerów, telefonów, smartfonów i tabletów.

Gość makson
Ryzyko niewielkie, chyba że ktoś kto się zna na sprzęcie będzie chciał się włamać. Z drugiej strony polecam zabezpieczenie sieci z jednej przyczyny - po co ktoś ma korzystać za darmo z internetu i obciążać waszą sieć? Nasz Netgear jest zabezpieczony, i nie wyobrażam sobie tego inaczej.