Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgoocha

moglam zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość malgoocha

Poradzcie prosze, jak myslicie? Kochalam sie z chlopakiem i bylo bardzo milo i fajnie, gdyby nie to, ze wszedl we mnie bez prezerwatywy, ktore uzywamy zawsze. Po prostu zapomnielismy o niej, wykonal 2-3 ruchy i wtedy skojarzyl, ze nie ma gumki. Ja najprawdopodobniej mialam dni plodne w tym czasie. Choc mysle, ze nic sie nie powinno stac to jednak troche sie obawiam ciazy.

Gość malgoocha
:(

Gość malgoocha
:(

Kiedy uprawialiście seks? Może jeszcze uda się zażyć tabletkę "po". Ale myślę, że nie masz powodów do obaw bo nie doszło do wytrysku, więc prawdopodobieństwo zapłodnienia komórki jajowej i szanse na zagnieżdżenie się jej są minimalne ( właściwie ich nie ma). Może pomyślicie o dodatkowym zabezpieczeniu? Teraz zapomnieliście ale kiedyś może was ona zawieźć.

Gość malgoocha
sex byl wczoraj myslalam o pigulce "po" ale ona znowu nie jest obojetna dla zdrowia chyba... jak ja zdobyc? wystarczy isc tylko po recepte? myslelismy o innej antykoncepcji ale ja nie moge brac hormonow i nie rodzilam jeszcze wiec wlasciwie duzego wyboru nie mamy :( dziekuje za odzew, jakies mam przeczucie, ze nie powinno sie nic stac ale jest w koncu jeszcze plyn ejakulacyjny czy jakos tak

Raczej na pewno nie zaszłaś w ciążę. Musiałabyś mieć olbrzymiego pecha ( albo szczęście :)). Rozumiem - ja też nie mogę i nigdy nie będę mogła hormonalnej i to faktycznie mocno ogranicza wybór środków ale warto zastanowić się nad środkami plemnikobójczymi ( jakieś globulki dopochwowe itd.) - mało romantyczne ale daje to lepszą ochronę. Tabletkę "po" można zażyć do 72h i receptę może wystawić każdy lekarz ( nawet dentysta :)) ale wiadomo, że lepiej iść do ginekologa. Nigdy nie miałam potrzeby skorzystać ale jak sądzę nikt nie robi z wystawieniem recepty. Tabletka jest szkodliwa jak wszystkie medykamenty ale na przykład w USA można ją dostać bez problemu nawet na stacji benzynowej, więc wiesz.... jeśli zdarzyły Ci się zażyć raz to pewnie nie odczujesz skutków ubocznych. Uważam również , że nie powinnaś mieć jakiegoś "moralniaka" :) Ale tak jak mówię - szanse na ciążę są znikome ( prawie żadne)

* chciałam napisać , że jak wszystkie medykamenty możesz odczuć skutki uboczne ( ból głowy, nudności )

Gość malgoocha
dzieki za uspokojenie ;) z moim chlopakiem jestesmy juz dlugo i w ogole ale jednak na dziecko to by bylo jeszcze "troche" za wczesnie :/

Nie martw się :) To dobrze, że to stały związek - myślę, że to czyni sprawia , że jest się spokojniejszym jeśli chodzi o intymne sprawy - dobrze się znacie i możecie sobie ufać :)