Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

czy czytacie jakies czasopisma dot ciazy i malutkich dzieci?

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

a moze moglybyscie mi polecic jakies dobre ksiazki na te tematy?

Gość mamapooodluszka
?

Gość mamapooodluszka
zadna z Was nic nie doradzi?

ja w ciąży kupowałam 'M jak mama' i powiem ci, że dużo przydatnych informacji tam było

Gość mamapooodluszka
dzieki :) a jakies ksiazki? poradniki ?

Miałam taką jedną. Kupiłam w biedronce :) nie pamiętam tytułu ale było super wszystko opisane, tydzień po tygodniu i fajne fotki rozwijającej sie w brzuchu dzidzi. Jak mi się coś przypomni to napisze

ja czytam wszystkie twoj maluszek , dziecko mam dziecko mamoo to ja itp ale czytam bo lubie i fajne rzeczy tam pisza tzn ciekawe

Ja będąc w ciąży dostałam w prezencie "Mama i tata to my". Książka fajna tylko niestety pełna reklam różnych firm co trochę mi przeszkadzało.

Gość mama_lizaczka2009
a ja czytałam przy pierwszej ciąży i jak córka była bardzo malutka ale tylko mnie dołowały te wszystkie artykuły. Zawsze mi się wydawało że moja źle je lub za mało bo w gazecie to i tamto i tylko straszenie i straszenie. Artykuły dotyczące ciąży też nie raz mnie dołowały....zwłaszcza jak pojawiało się w nich czego unikać lub co należy jeść i na co to wpływa u dziecka. Wtedy myślałam "Boże...ja tego nie jem a to wpływa korzystnie na mózg maleństwa. Boże...ja to jem a to szkodzi!!!) Przestalam kupować lżej mi się żyje.

Ja będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem dostałam od męża w prezencie książki Pawła Zawitkowskiego - " Mamo, tato, co ty na to ? " z płytami CD. Siedząc z wielkim brzuchem obejrzałam pierwszą część dwa razy, a niektóre tamaty więcej. Jak dla mnie rewelacja. Pokazane jest tam wszystko - jak nosić, jak przekladać z rąk do rąk malucha, jaqk karmić, pielęgnować itd. Gazety kupowałam czasem różne i nieregularnie. Wyrzuciłam, bo zajmowały niepotrzebnie miejsce.

Gość mamapooodluszka
podnosze:)

korzystałam z poradnika "pierwszy rok dziecka dla bystrzaków " - ciekawie napisana książka z mnóstwem przydatnych informacji, plus rozdziały poświęcone chorobom, pierwszej pomocy, zabezpieczeniu mieszkania, osobne rozdziały dla tausiów :) Nawet mój mąż przeczytał ją od deski do deski :P