Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oanananaaaaaaa

usunelam ciaze

Polecane posty

Gość dsja
Co za hipokryzja. Wyzywa od faszytów ta, która sama przeprowadziła eugenikę na swoim dziecku, te które ją za to potępiają. Goebbels by nawet nie wymyślił czegoś podobnego.

Gość to Sukiiii
To suki,a nie kobiety. Suka mysli tylko pochwa,a dziecko daje pseudolekarzom zamordowac !!! KOBIETA CO MA SERCE NIGDY NIE DOKONA ABORCJI !!!!!!!!!!!

Ja jestem za aborcja. Autorko tutaj nie znajdziesz odpowiedzi. Spytał sie kilku lekarzy, zeby miec porównanie co mówią. Na tym forum siedzą same matki Polki, które rodziły dziś i w bólach, karmią piersią i te pierś wywalają na wierzch, zeby dziecko nakarmić. Bo ona karmi, to jej wolno :O :O Zawsze tutaj zbluzgaja te osoby, które myślą normalnie i nie poświęcają sie w 100% dziecku.

Gość Do Broszki
Kiedys wszyscy odpowiemy za swoje czyny przed Najwyzszym. Nikt sie nie wmiga.

Czemu krzyczyie, ze mordercy?? A wy to lepsi?? Przecież kościół zabrania antykoncepcji, bo ona zabija nienarodzone życie. Nie jesteście lepsi od autorki a byście ja powiesili.

Gość d.z.iunia
Czekoladowa ... A co ma poświęcenie się jedynie dziecku i odwalanie matki Polki do wyskrobania własnego dziecka? Nie trzeba mieć obsesji na punkcie dzieci, żeby uważać, że skrobanka jest niemoralna i świadczy jedynie o głupocie i zdziecinnieniu baby, która jej dokonuje.

Gość dewdeww
ZNAJDZIE ODPOWIEDZ: JA MIALAM ABORCJE, JESTEM W 10 TYGODNIU CIAZY, A CO NAJGORSZE ZNOWU Z WPADKI :) mi to dopiero los plata figle.

Gość d.z.iunia
A i KK nie twierdzi, że antykoncepcja zabija dzieci. Z innych względów jej nie pochowala. Najpierw poczytaj, a potem pisz.

Gość Do Broszki
,,Najwyższy? A któż to taki? Wasz bóg? A co mi do waszego boga? '' Ktos bardzo zaniedbal twoja edukacje.:D Czy Go uznajesz czy nie staniesz przed Nim i wtedy gorzko zaplaczesz nad swoja slepota.

Dziunia aborcji poddają sie kobiety z rożnych przyczyn. Począwszy od zagrożenia życia matki a skończywszy na braku środków do wychowania dziecka. Czy naprawdę uważacie, ze lepiej jest urodzić i oddać do przepelnionego domu dziecka gdzie tak naprawdę maja te dzieci w dupie?? Niektorzy tak na kafe radzili. Chcielibyście dorastać w domu dziecka? Uważam, ze usunięcie płodu nie jest zbrodnia. Poza tym jak napisałam, antykoncepcja jest tym samym co aborcja. Zabicie nienarodzonego życia. Nikt nie mówi o aborcji w 9 miesiącu!!! Alete w pierwszych tyg rozumiem. Większość z was używa środków antykoncepcyjnych, ale w te, która usunęła ciążę, rzycilibyscie kamieniem. Tacy z was katolicy :O

Gość JaśniePani
dewdeww, kur*a, co to znaczy "znowu z wpadki"? Ale ty musisz być tępą idiotką. I jeszcze mieszasz w to los. Los ci nie płata figli, tylko ty jesteś głupią babą, co to nie wie że z seksu biorą się dzieci.

Kk nie uważa, ze antykoncepcja zabija życie?? Proszę o jakas wypowiedz, dokument. Nie obchodzi mnie w co wierzysz. Możesz i w drzewa, słońce wierzyć. Nie rob sobie żartów i mnie tym nie strasz :classic_cool:

Gość dsja
Ja nie potępiam kobiet dokonujących aborcji, nic mi do tego. Różne są powody i choć jestem temu przeciwna to każdy ma swoją duszę i sumienie. Natomiast jak laska w grudniu usunęła ciążę a teraz chce się starać to nie mogę powiedzieć, że to jest ok, bo kurwa jasna mać normalnie była by jeszcze w ciąży! Więc jeśli nie była to ciąża z gwałtu albo obciążona gentycznie ciężką chorobą to dla mnie taka dziunia jest śmieciem ludzkim i tyle w temacie.

Gość JaśniePani
dsja a może autorka zdążyła już zmienić faceta i teraz z tym jej się zachciało dziecka. Tylko jak zajdzie, to żeby się nie okazało, że za 3 mies. znowu stwierdzi że to nie ten i dokona aborcji, a potem znowu histroia sie powtórzy... A tak serio, to też nie kumam skąd taka szybka decyzja o ponownym zajściu w ciążę. Przecież tamta usunięta ciąża trwałaby nadal? Jak autorka miałaby chore dziecko, to na pewno by napisała i raczej nie nazwała tego aborcją, tylko jakoś delikatniej, a jeśli dziecko powstało z gwałtu, to wątpię czy po takim szoku tak szybko decydowałaby się na kolejne...

Gość dsja
Jaśnie Pani no dokłądnie. Po gwałcie raczej nie chciała by mieć już dziecka. Może było chore ciężko? Tylko to bym zrozumiała i potrafiła usprawiedliwić. Każdy inny przypadek świadczy o ty, że dziunia jest śmieciem.

Gość dewdeww
JasniePani twoj nick mowi za ciebie wszystko, twoj ograniczony umysl jest dla ciebie tylko oknem na swiat, a inni innego zdania miec nie moga bylam za mloda na ciaze, wpadlam to usunelam bo rodzicow na to bylo stac i to zaakceptowali. teraz jestem troche wieksza, przestalam brac tabletki na miesiac, uzywalam prezerwatyw no ale stalo sie. poprostu los chce zebym miala dziecko, ja to tak odbieram. a jezeli ty nie masz w chacie nic do roboty tylko blyzgac ludzi za swoj ograniczony swiatopoglad to rob to, ja mam wazniejsze rzeczy do roboty niz spierac sie z jakims czlowieczkiem ktory polaczkuje.

Gość JaśniePani
Z "człowieczkiem który polaczkuje"? Hahaha, a cóż ta za nonsensowna wypowiedź. Dziewczyno, to że twoich rodziców było stać na usunięcie ciąży, nie oznacza że postąpili słusznie pozwalając ci na to. Może tak lepiej zamiast fundować ci aborcje, to zajęliby się twoim wychowaniem, bo skoro byłaś za młoda, to sądzę że przed 18 r.ż. pakowałaś się komuś do łóżka bez żadnej wiedzy o antykoncepcji. Wstyd! Wstyd i dla twoich rodziców i dla ciebie. Jak widać doświadczenie niczego cię nie nauczyło, bo nawet z prezerwatywy nie potraficie z chłopakiem korzystać. Zaraz pewnie napiszesz jak miliony nastolatek, że pękła :D Oczywiście kolejna bzdura. Z gumek też trzeba umieć korzystać. I powtarzam TO NIE LOS spowodował że 2 razy zaszłaś w nieplanowane ciąże, tylko twoja niezmierna głupota. Ty się nickiem nie sugeruj, bo taka JaśniePani jak ja nie ma nikogo na sumieniu w przeciwieństwie do ciebie o jakże przecież genialnym nicku :D

Gość dewdeww
no w dalszym ciagu pokazujesz jaka jestes ograniczona :) dla ciebie to zle, dla mnie kwestia wyboru, dlaczego mam nosic dziecko ktorego nie bede chciala, lepiej usunac niz na smietnik wyrzucic, zaraz pewnie dasz argument, ze moglam oddac, malo dzieci w domach dziecka? i wedlug mnie nie mam nikogo na sumieniu, sumienie mnie nie gryzie i pomimo tego, ze bylo to 6 lat temu dalej twierdze, ze postapilam slusznie i niczego nie zaluje, NICZEGO. nie, prezerwatywa nie pekla, nie mam pojecia jak to sie stalo :) poprostu jakis zblakany plemnik :) ale ciesze sie, teraz jestem dojrzala, dorosla, koncze studia niedlugo, (ten sam!) chlopak zarabia, buduje dom dla nas :) i prosze moich rodzicow nie obrazaj bo ich nie znasz i nie wiesz jakie mieli metody wychowania, uwazam ich za najswpanialszych ludzi na swiecie, lepszych rodzicow nie moglabym miec i tego samego chce dla dziecka- zebym kiedykolwiek uslyszala jak moja mama, ze jestem super mama i innej bym nie chciala :)

Gość dewdeww
rodzicow mam najlepszych na swiecie, bo niejednokrotnie udowodnili, ze zrobia dla mnie wszystko! wszystko z milosci do mnie :) i nie rozumiem dlaczego na nich naskakujesz, bylam uswiadomiona, teraz tez jestem i co z tego? wypadki sie zdarzaja.

Tak, znam kobietę, która usunęła ciążę i po roku znów zaszła w ciąże i urodziła dziecko. Nie znoszę tej jej pseudo- świętej rodzinki, która ją do tego zmusiła,właściwie ojciec. Są tacy wspaniali i w niedzielę tatuś chodzi do kościółka, żenada :/ Ciekawe co pacan myśli o tym, że kazał się córce wyskrobać.

Gość JaśniePani
Nie obrażam twoich rodziców, jedynie oceniam ich zachowanie. Chyba jednak nie byli tacy super, skoro nie znaleźli czasu żeby cię uświadomić w sprawach seksu, lub tak mało mieli z tobą kontaktu, że nawet nie mieli pojęcia że uprawiasz już seks. Myślę że bardziej ceniłabym sobie rodziców którzy pozwoliliby mi urodzić dziecko i pomogli je wychować, a nie przyczynili się do jego zabicia jakby nie było. A to że nie masz wyrzutów sumienia i twoi rodzice zapewne również nie, świadczy jedynie o was jak najgorzej. Ty zwyczajnie jesteś jeszcze niedojrzała i nie zdajesz sobie najwidoczniej sprawy z tego co zrobiłaś, a twoi rodzice zrobili to z czystego wyrachowania. Sama logicznie pomyśl. Jesteś z tym samym chłopakiem, więc tym bardziej w czym przeszkadzało by ci usunięte dziecko? I ostatnia kwestia, to żaden zbłąkany plemnik, to ty ciągle błądzisz w swoim działaniu.

Gość precz z pseudokatolikami
będziesz mogła mieć, dużo kobiet po usunięciu są w ciąży, do tego duża cześć kobiet chociaż nie usunęło to miało po porodzie oczyszczaną macicę gdzie oczyszczanie stosuje się przy usunięciu i też były w ciąży. Nie słuchaj tych anty, bo one umieją tylko ozorem klepać a już pomóc finansowo i zaopiekować sie faktycznie tymi narodzonymi dziećmi ie. Zasłaniają się Bogiem, wiara, no proszę, Bóg karze podzielić się z biedniejszym, także wierzące, w opiece społecznej mają listę potrzebujących chleba, przestańcie mleć ozorem, do dzieła. Już wałęsa w huja mnie załatwił, zawiesił matkę boską na klapie i twierdził, że polska będzie drugą Japonią i co mam, wegetację, a on owszem, napieprzyl 8 dzieci i się śmieje z tych co nie maja za co żyć. gdzie te jego spełnione 21 postulatów. Także w slad za wiarą niech idą wasze czyny, a nie oszukujecie wykorzystując wiarę.

Gość dewdeww
JasniePani to jest dalej Twoje zdanie :) zrobili to bo o to poprosilam, widzieli jaka bylam zalamana i zdesperowana. gdybym ich poprosila o pomoc w wychowaniu tego dziecka nie watpie, ze tak by sie stalo. poprostu sama go nie chcialam, sama podjelam decyzje ktorej powtarzam nie zaluje i watpie zebym kiedykolwiek zmienila zdanie. dziecko powinno byc chciane, zeby bylo kochane, wtedy nawet jesli bym je urodzila pewnie nie chcialabym na nie patrzec. uwierz mi, ze w mojej sytuacji ta decyzja byla zwyczajnie najlepsza, moze to egoistyczne z mojej strony itp. ale nigdy, przenigdy nie bede tego zalowac. i jestem za aborcja jak dla mnie jezeli in-vitro jest legalne to aborcja tez powinna byc :)

Gość monika 777777
Ja tez usunęłam ciąże w 2009 r,ale dlatego ze zdradziłam męża-a ciąża to konsekwencja tego romansu.Do wszystkiego przyznałam sie mężowi,wybaczył mi.Dopiero trzeci lekarz zgodził sie usunąć.Potem urodziłam 2 zdrowych dzieci,synek ma 2 latka,córeczka 4 miesiące.

Gość dsja
dewdew ty głupia jesteś strasznie. Jaśnie Pani ma rację.

Gość dewdeww
dla was ma racje, ja mam inna racje. ale wy nie mozecie zrozumiec tego, ze ktos mysli w inny sposob. zamiast mowic, ze jestem glupia i mnie bezpodstawnie oceniac sprobowalabys/sprobowalbys mnie zrozumiec i postawic sie w mojej sytuacji, ale dla polakow jest to zatrudne, bo oni wiedza swoje i koniec, innego zdania nie mozna miec :)

Gość JaśniePani
Ja nie jestem w stanie postawić się w twojej sytuacji, bo zostałam inaczej wychowana. Bynajmniej nie "po Bożemu" i daleko mi do kościoła. Po prostu mam inny system wartości niż proponujesz ty i twoi rodzice. Dla nich ważne było to, co mówi ich nieletnia puszczalska córeczka i postanowili się jej podporządkować. Dla mnie to żenujące. Dorośli ludzie a postępują jak chce ich dziecko, nie wiedząc że robią coś naprawdę złego. To świadczy tylko o was, że kierujecie się w życiu wygodą, smutne to, wygoda kosztem zabitego dziecka :(

Gość dewdeww
nikt nie powiedzial tu o wygodzie, jaka wygoda? co ty sobie za bzdury wymyslasz? jaka puszczalska? mialam chlopaka rok to chyba normalne, ze chcialam ucelebrowac nasz zwiazek? co mialam? do slubu czekac? czy ty myslisz racjonalnie? poza tym jakiego zabitego dziecka? przeciez to dziecko nie bylo tyko embrion. polecam wziac podrecznik do klas 4-6 i poczytac. masz inny system wartosci i ja to szanuje, wiec uszanuj takze moj system wartosci, dla mnie aborcja do 6 tygodnia powinna byc legalna jak w kazdym cywilizowanym kraju moje pytanie brzmi dlaczeo in vitro jest legalne, a aborcja nie? w tym kraju zyja sami hipokryci!