Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka19999

Błąd rzeczowy? MATURA

Polecane posty

Gość maturzystka19999

Na swojej maturze pisałam wypracowanie z "Lalki" i "Ludzi bezdomnych". O Izabeli napisałam wszystko dobrze, jednak o Joasi napisałam że starała się cieszyć z życia (co nie do końca jest prawdą) i że zazdrościła ludziom bogatszym jednak była to zazdrość bez zawiści. Myślicie że uznają mi to za błąd rzeczowy? Z góry przepraszam za to że pytam, ale moja polonistka nigdy nie wytłumaczyła nam co podchodzi pod błędy bo dla niej każdy dyskwalifikował pracę.

Gość kokoloko+6856320
to bład rzeczowy

Gość kokoloko+6856320
a czemu nie jestes na matmie? teraz trwa

Gość ouhghsrtzjtrzh
ja napisalam ze obie powiesci pochodza z literatury mlodopolskiej..a przeciez lalka jest pozytywistyczna. No i napisalam ze Izabela nalezy do podupadlej szlachty i nie wiem w koncu czy dobrze czy zle

Gość maturzystka19999
matma jest jutro :) pytam kulturalnie więc na takie odpowiedzi też czekam a teksty w stylu 'ty kretynko' tylko świadczą o poziomie ergth...

Gość maturzystka19999
a myślicie że za takie błędy wyzerują mi cały akapit czy po prostu zostaną mi odjęte punkty?

Gość kokoloko+6856320
jestem polonistką więc nie wiem czy matolem....

Gość maturzystka19999
ostatnio moj chlopak spuscił mi sie w oko. czy mogę to uznac za ciażę?

Gość maturzystka19999
widzę że forum na wysokim poziomie, wyzywanie się od kretynek, podszywanie za innych. Nie wiem jaką wam to frajdę ludzie daje. Czy kokoloko może mi powiedzieć jak to jest z tym zerowaniem akapitu? bo oczywiście przez wielki stres na maturze zapomniałam dzielić wszystko na oddzielne akapity i o Joasi mam wszystko w jednym.

Gość dominikkaa
Hm, wydaje mi sie, ze to nie jest blad rzeczowy. Kazdemu w charakterystyce moze pomylic sie jakas cecha. Mysle, ze bledem rzeczowym byloby predzej jakbys Joanne nazwala janina. Albo pomylila epoki, autorow, a to raczej jest jakas drobnostka. Sama na swojej maturze troche lalam w zeszlym roku wode. Pisalam z Granicy i troche tez tam namieszalam, ale ostatecznie mature zdalam. A na pewno mialam tam niektore cechy troche naciagane, bo niezbyt pamietalam lekture i temat byl glupi troche. No, ale zaliczyli :) ladnie nawet wyszlam na koniec z wynikami.