Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocczzzkodannkaaka!!!

czy i ile kawy pijecie w ciąży?

Polecane posty

jw kawa to jedyna rzecz z której nie potrafię zrezygnować w ciąży, piję 2 dziennie z mlekiem. czy kawa naprawdę tak szkodzi?

Gość MamaFilipkaaaa
Ja wypije czasem kubek coli i mam poczucie winy. No kawa na pewno nie pomaga, a na ile szkodzi tego nikt Ci nie powie.. Moze ogranicz sie do 1?

w pierwszej ciąży piłam 1-2 dziennie słabe z mlekiem i to na zlecenie lekarza bo brałam leki na podtrzymanie które mi strasznie obniżały ciśnienie :) w drugiej ciąży nie piłam kawy bo mnie odrzuciło całkowicie słuchaj organizmu kawa aż taka straszna nie jest a jak coś zawsze można się na bezkofeinową przeżucić albo z ekspresu :)

dzięki, może rzeczywiście ograniczę się do jednej... na cole też mam ciągle ochotę :/

Gość diab123
nie, spkojnie możesz pić :) Najlepiej kup sobie Ricore, jest to mieszanka kawy rozpuszczalnej składająca się w 40% z kawy naturalnej i w 60% z cykorii. Smakuje identycznie jak rozpuszczalna, jest bardzo smaczna z mlekiem i w ciąży jak i przy karmieniu piersią można ja pić

Ja tam kawe nawet w szpitalu pijałam i to czarna sypana na zlecenie lekarza zresztą ponieważ jestem nisko ciśnieniowcem i nawet w ciązy potrafiłam mieć ciśnienie 100/65.

miałam bardzo niskie ciśnienie w ciąży, lekarz sam zasugerował picie kawy, sporo czytałam na ten temat i wiele było informacji o tym, że mocna herbata jest bardziej szkodliwa niż kawa

w 1-2 miesiący nie miałam smaka na kawę...potem smak wrócił i piłam 1-2 do 4 miesiąca (bezsenne noce+praca..trzeba było jakoś pociągnąć)...a dalej to głównie 1 kawa rano - na dobry początek dnia...najlepiej z czymś słodkim, mniam mniam :D

Gość ali3030
Ja piję jedną rano - sypię dużą łyżkę zbożowej bezkofeinowej i pół łyżeczki rozpuszczalnej :-)

ja przez pierwsze 4 miesiące ciąży nie wypiłam ani jednej bo mnie odrzucało, teraz jak najdzie mnie ochota to wypiję 1na tydzień. Piję kawę rozpuszczalną z 1 łyżeczki z czego pół kubka to mleko więc jest bardzo słaba (taką lubię)

Gość wiciiiiaaaaa
ja zarówno w ciąży jak i podczas karmienia piłam 1-2 dziennie, w ciąży z mlekiem, jak karmiłam bez mleka. małemu nigdy nic nie dolegało.

Gość hggh
wedlug niemieckich naukowcow w ciazy maksymalnie mozna wypi do 5 kaw na dzien ,bo sa osoby tez ktore wypijaja 2 dzbanki kawy ale niestety mozna tylko 5 kaw