Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ananasóvvka

Proszę o pomoc w znalezieniu pośrednictwa pracy i rady

Polecane posty

Gość Ananasóvvka

Witajcie, moi drodzy. Mój partner i ja chcemy wyjechać za granicę do pracy. W Polsce pracujemy już wiele lat i niczego się nie dorobiliśmy. Co gorsza, brakuje nam pieniędzy. Naszym problemem jest brak znajomości języków obcych. Planujemy wyjechać do pracy za około rok (mamy tu pewne zobowiązania). Do tej pory będziemy się przykładać do nauki angielskiego. Czy możecie coś doradzić, polecić? W jakim kraju warto szukać pracy? Może znacie jakieś dobre biura pośrednictwa? O czym warto wiedzieć? Myśleliśmy, żeby początkowo zaczepić się w pracy sezonowej i wciąż uczyć języka. Być może po kilku takich wyjazdach uda nam się znależć pracę na dłużej. Mamy już 33 i 38 lat. Mój partner zna się na stolarstwie i budowlance. Ja jestem dość sprawna manualnie. Obecnie pracuję w biurze, ale zajmowałam się już wyrobem abażurów, projektowaniem grafiki, ozdabianiem ścian - freski (z takich bardziej praktycznych rzeczy, potrafię je szpachlować i malować) wyrobem biżuterii, pisaniem tekstów (no, to akurat mi chyba w niczym nie pomoże) i sprzedażą. Raczej dość pracowite i zdeterminowane z nas ludki. Macie więc może jakiś pomysł?

Gość Ananasóvvka
UP