Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A tak spytam z ciekawości.

makaron, ziemniaki z sosem dla 10mies.dz.Jaki sos?

Polecane posty

Jak robicie sos?

Gość fffffg
robiłam tak samo jak zagęszczałam i zagęszczam zupy. Odlewam niewielką ilość wody z duszenia mięsa/z zupy i dodaje warzywa w tym gotowane i kawałek mięsa i wszystko miksuję blenderem a potem z powrotem do mięsa/zupy. Jest wtedy bez zagęszczaczy typu śmietana, mąka, treściwsze i można przemycić nielubiane warzywo ;)

A widzisz;) dzięki bardzo, bo ja daję po prostu sos podbity mąką i wrzucam warzywa w całości lub je kroję. A Twój przepis jest bardzo fajny;) Skorzystam jutro z niego.

Nie wiem czy pomidory już można 10ciomiesięczniakowi jak w terminie to chyba tak...Moja babcia ma swoje pomidory i robi mi sok taki w butelkach z nich. Zawsze dolewam do sosu do klopsików i wychodzi pyszne-dla malucha też chyba może być :)- czasami daję ten sos szwagierce i robiz nim małemu jasiowi-jaś ma 11,5 miesiaca tylko urodził się w 34 tyg.

solution avon, a co na przykład ?

Leal Price-Charlston 21--- dolewasz i gotujesz w tym klopsy?Dużo tego sosu lejesz, czy tylko troszkę.Nie wychodzi to za kwasne?? Tez mam przecier domowy od teściowej, tylko ona sypie duuużo cukru, nie wiem po co,ale jak dam trochę to nie zaszkodzi, nawet sam koncentrat, powinien być ok.Tylko nie za wodniste to będzie?Podbijasz mąka?

Gość dhdfhf
mąka lub śmietana czy bułka tarta do zagęszczenia, przyprawy naturalne (np lubczyk ogrodowy zamiast Maggie itp) i dzieciak wcina z apetytem

Gość jollandzia
Moja corka uwielbia pesto.:p tylko ona juz ma rok i dwa miesiace -ale to to w sumie je odkad skonczyla rok