Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samajuzniewiem

chrzest na 20 osob w domu. jakie koszty? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość samajuzniewiem

za dwa msc planujemy chrzest. impreza bedzie w domu. od 19. postawie kolacje i slodkie. ile mam liczyc kasy? chce skromnie. nawet nie wiem, co sie podaje na chrzest?

Gość samajuzniewiem
nikt nie pomoze?

Gość my ci tu nie odpowiemy
z 1000 zł na jedzenie pójdzie. chrzest o 19 dopiero się skonczy? tyakie uroczystosci są z reguły do południa

Gość kwitkowa
a ja powiem ci ze gdy robilam chrzest na 19 osob poszlo mi 600 zl i nie bylo jakos skromnie bardzo, chrzest byl o 12 wiec w domu bylismy po 13...bylo pierwsze danie, drugie, przystawki, salatki wedliny, owoce, ciasto no i kawa czy tam herbata goscie siedzieli do 19...a i z goracych dan to jeszcze udka z pieczarkami i serem i kluski slaskie z sosem miesem i surowka

Gość samajuzniewiem
Tak, tutaj w kosciele jest w druga sobote msca na 18 i w os niedziele msca na 12. My mamy w sobote. Tak wlasnie mysle, bo mam na to odlozone niecaly tys, a wole zeby bylo skromnie, niz mam brac na to pozyczki.

Gość samajuzniewiem
podnosze

Gość joooooooooooooooooooooo
ostatnio byłam na chrzcie, który była własnie zaplanowany dla 20 osób, choc przysżło mniej. Tobie juz odpada obiad,ale radze zrobic jakies mieso- kotlety, udka, mielone.. to zawsze sie sprawdza. Jakies szaszłyki. Ziemniaku juz nie, tylko pieczywo. Jkaies sałatki- gyros, cos z ryżem. Jakas ryba, sałatka śledziowa, kiełbaa na gorąco (pamietaj,zeby to wszystko było ustawione mniej wiecej na 3 pólmiskach- tzn nie jeden z miechem na środku),zeby każdy gośc mogł swobodnie sięgnąc.Mozesz zaczą od jakiejs zupku na poaączetk, po przyjsciu z kościoła,a mozesz potraktowac to jako kolacje i tyle. Potem kawa ciasto i tort. Najczęsciej na chrzcie nie podaje sie alkoholu, al wiadomo, każdy robi to co uważa. Mozesz postawic jakies wino desrowe, albo cos do mięsa. Moze byc szampan.Mysle,ze gosci enie posiedza dłuzej niz 3 godz wiec nie ma sensu sie przygotowywac jak na wojne;)

Gość tomek 01
ludzie powaryjowali

Gość napisze tak
ja bym liczala ok 50 zl na lebka i to wcale nie jest jakas wersja luksusowa, o ile wiem w restauracji za chrzciny przy takim srednim jedzeniu licza ok 100 zl, a na pewno nie ma tyle jedzenia co w domu i picie osobno

Gość samajuzniewiem
dziekuje wam bardzo. powiem, ze jesli starczy tak 600- 700zl to bede 200zl na plusie, super;) moja matka kazala mi liczyc 2tys! ale on ma glupia zasade 'zastaw sie, a postaw sie' :/ czyli lepiej pozyczyc i wyprawic na full (zeby rodzinka potem nie obgadywala)

Gość samajuzniewiem
slodkie liczylam tort, murzynek, sernik i w-z. starczy?

Gość powinnaś się zmieścić
słodkiego na pewno starczy:)I w 600-700 powinnaś się zmieścić,19 osób w tym jakieś dzieci?

Spokojnie,ale pod warunkiem że sama wszystko sobie przygotujesz,a i jedna dobra rada dla oszczędnych,nie kupuj osobno piersi z kurczaka,osobno udek-tylko całe kurczaki jeszcze na rosołek starczy i wyjdzie o wiele taniej jak sama wytniesz piersi i udka-kurczak 6,50-piersi 14,50-ceny mówia same za siebie-powodzenia

Gość samajuzniewiem
nie nie, sami dorosli.

Gość wesołowskaKasia
Hej :) W domu może wychodzi trochę taniej, ale musisz posprzątać, podawać, gotować, zajmować się gośćmi.. Dlatego uważam, że warto trochę dopłacić i mieć czas na rozmowy z rodziną :) Najlepszy lokal znajdziesz na www.ChrzcinyiKomunie.pl . Tam można wysyłać zapytanie do wielu lokali jednocześnie albo zadzwonić, powiedzieć ile chce się wydać, a oni znajdą miejsce za nas ! :)

Gość gość
Jeśli chodzi o impreze trgo typu to polecam koniecznie zajrzec http://chrzcinyikomunie.pl/. Można wysłac zapytanie do wszytskich lokali, dowiedzieć się kiedy maja wolne terminy jakie ceny oferują. Serdecznie Polecam :)

Gość małoidealna
A ja wam powiem że też dla tylu osob robie chrzest i na same dekoracje typu: serwetki,świeczki, koronki, kilka balonow , serwetniki , flakoniki , kokardki i rzeczy na podziekowania dla gości wydałam 300zł, potem doszlo 100zł na 5 metrów obrusa i to bralam na metry, do tego dwa biezniki to było 60zł, za torta dałam 200 , narazie wydałam 660zł, a jeszcze trzeba wydac na picie i jedzenie. Już nie wspominam o ubraniach, bo dziadek nie ma garnituru, bo babcia nie ma w co sie ubrac, ja tez kupiłam sukienke. Swojej coreczce to sukienke , pod sukienke ladne body, do tego bolerko , buciki i jeszcze opaska,czapka,rajstopki aha no i pelerynka bo to zima. Także nie wiem , no mi ta uroczystośc wyszła bardzo drogo choć skromnie . Dobrze że nie zostałam z tym sama