Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M.a.12

Gluten

Polecane posty

Gość M.a.12

Jak to jest z tym wprowadzaniem glutenu? Mój synek ma pół roczku i karmie go piersia,jedzonko ze słoiczka je juz od 3 tyg i czas na gluten.Czy moge gotowac kaszke manne sama i dawac mu do jedzonka ze słoiczka? jak tak to na taki 125g słoiczek ile tej kaszki?

Gość ja robiłam tak...
dopiero od 9 miesiaca wprowadziłam gluten bo wczesniej córka mi odrzucała.Były brzydkie kupy itp.Teraz konczy 11 miesiecy i juz jest ok.Zaczynałam od kaszki nestle"5 zbóż i lipa",najpierw dawałam jej 3 łyzki i czekałam do 3 dni.Zwiekszałam ilosc sukcesywnie.

Gość M.a.12
To moze i ja zaopatrze sie w taka kaszke.... A dodawałas córce te 3 łyzki do jakiegos obiadku czy deserku czy sama kaszke? A te 3 łyzki to nie za duzo?bo słyszałam,ze na poczatku jakos mniej sie daje,chyba pół łyzeczki na 100ml(?) i po jakims czasie sie zwieksza ilosc tej kaszki.

Gość Podobnie
"pecjaliści zalecają, by zaczynać od maleńkich porcji: 2-3 gramów (1/2 łyżeczki!) kaszy manny lub kleiku pszennego dodanego do 100 ml zupy. Taką mieszankę początkowo podajemy raz dziennie. Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż."

Gość ja robiłam tak...
napisałam jak ja zaczynałam,widocznie przegiełam ale gluten przyjęła:) podawałam sama kaszkee.Pierwszej córce podałam w obiadku i pewqnie tez więcej ni podaja podręczniki;)

Gość up*
up

Gość nasz ma 6,5 m-ca
i my dajemy codziennie pół sloika HIPP z glutenem, np. kaszka manna z mlekiem i owocami, gruszki i jablka z kleikiem orkiszowym itp - czyli 1 słoik mamy na 2 dni. Można po 7 m-cu dawać 1 sztukę ciasteczek Hipp na dobę, ma tyle samo glutenu