Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamInternetMobilny

W jaki sposób poprawić zasięg internetu

Polecane posty

Gość MamInternetMobilny

Wie kotś?

Gość mykonos
jak daleko masz do BTS?

Gość MamInternetMobilny
ja nie wiem co to jest bts? mam modem podlaczony pod komputer Mam net z Plusa ten LTE mial byc szybki transfer a jest wielka lipa, kolega mi powiedzial ze u mnie nie ma zasiegu LTE, ale jest jakis inny, tylko ze wolniejszy, ale zebym mogla korzystac na maxa musialabym wzmocnic sygnal i mowil o jakich antenach, ale ja jestem zielona w tych sprawach

Gość mykonos
aaa, no z LTE to się pospieszyłaś, Plus ma na razie bardzo mało nadajników (to ten BTS=maszt z antenami), jeśli nie mieszkasz w najbliższej okolicy od takiego masztu (powiedzmy w zasięgu wzroku 1-2 km) to zapomnij o dobrym zasięgu

Gość mykonos
antena zewnętrzna raczej nic nie da, po prostu jest za mało nadajników, aby obsłużyć ilość klientów, którym wydano modemy LTE BTSy są przeciążone i nawet, jeśli się jest w miarę blisko nadajnika, nie ma gwarancji połączenia dobrej jakości po prostu LTE jeszcze raczkuje i trochę to potrwa dla porównania, na terenie mojego miasta internet przez GSM w Plusie jest rozprowadzany przez 40 nadajników (BTS), a LTE tylko przez 3 - na razie to może działać tylko u bardzo ograniczonej ilości klientów 🖐️

Gość mykonos
*GSM lub 3G raczej ;)

Gość Bułka z mlekiem
Mi zasięg poprawił się jak zamontowałam wzmacniacz sygnału GSM obsługujący LTE (są takie w ofercie Signaflex) - nie wiem ile nadajników w mojej okolicy nadaje LTE, ale w tej chwili zasięg mam w całym domu, wcześniej był problem z choćby 3G. Sieć Plus.

Gość gość
Mój brat zamontował sobie właśnie wzmacniacz GSM i od razu zauważył poprawę ;) polecam od new-electric.pl , bo sprawdzony :)

Gość statham
Zapisz się już teraz na testy internetu LTE i korzystaj z internetu w swoim smartfonie gdziekolwiek jesteś! > http://tr5d.pl/r/r5dkonkurs-lte

Gość garyy
Zainwestowałem w bardzo słaby router i niestety ciągle miałem wysoki ping. Ani pograć, ani poczty sprawdzić, a za internet płaciłem ponad 60 zł/msc. Skorzystałem później z anteny marki http://signaflex.pl. Obejrzałem kilka recenzji tej marki, skontaktowałem się z pomocą techniczną. Ogólnie gwarantują bezpłatne naprawy w razie czego, a w większości ofert z takim dodatkiem się nie spotkałem. W każdym razie antena się sprawdza, obsługuje jednocześnie wiele urządzeń, wytrzymuje duże wiatry i spore mrozy. Jeżeli chodzi o parametry to według mnie branżowa czołówka. Po instalacji anteny jakość internetu, za który płacę zgadza się faktycznie z założonymi parametrami. W końcu jestem w stanie pograć dla relaksu :) Wydatek na antenę zwraca się w ogromnym komforcie w szybkości internetu. Poprawa parametrów jest przyznam niesamowita i co najważniejsze natychmiastowa.

Gość adammo

tez mam ten problem, juz mnie to bardzo irytuje

Gość retek

Dobra firma od poprawy zasięgu to Lambda z Gdańska. Bardzo solidni fachowcy, dzięki nim mamy dużo lepszy zasięg. Jestem bardzo zadowolony z tego, że akurat na nich trafiłem bo i cenowo było zupełnie ok.