Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ice ibiza

dni niepłodne-pytanie

Polecane posty

Witam. Bardzo proszę o odpowiedź bardziej doświadczonych kobiet. Mój cykl trwa przeciętnie 27 dni z tym że kwiecień- marzec-trwał 25 dni potem już znowu normalnie 27 dni. Pierwszy dzień ostatniego cyklu miałam 21.04.2012. i teoretycznie dni płodne wychodzą od 02-05-2012 do 07-05-2012. Od 05.051012 zaobserwowałam wyraźną zmianę śluzu na gęsty, biały, nierozciągliwy.Co by oznaczało dni niepłodne jednak z metody kalendarzyka wychodzi że okres płodny obowiązuje do dzisiaj A bardzo zależy mi na współżyciu dzisiaj i już sama się w tym motam. Oczywiście będziemy używać prezerwatywy, tabletek antykoncepcyjnych nie stosuje. Dziękuje z góry za odpowiedzi.

"Oczywiście będziemy używać prezerwatywy, " Wiec w czym problem? Kalendarzyk to nie jest wiarygodna metoda. 🖐️

Nie wyliczaj dni płodnych, to bez sensu. Sama widziałaś, ze obserwacje śluzu nie pokrywają się z tymi wyliczeniami. Lepiej spróbuj mierzyć temperaturę, zapisywać obserwacje. Nietrudno się tego nauczyć i łatwo wchodzi w nawyk.

Dziękuje za odpowiedzi. No z prezerwatywa taki problem ze 100% pewności ona nie daje a plus dobre wyczucie cyklu to już tej szansy zawsze trochę więcej:) Od przyszłego cyklu zacznę mierzyć temp dzięki za podpowiedź ale i tak dalej nie wiem co z tym dzisiejszym współżyciem , chociaż no to na jakieś 90% dnień niepłodny ale ja już od tego stresu przed ciążą durnieje :(

Gość kasiunia9876
a myslałaś może żeby kupić sobie mikroskop owulacyjny? takie coś kosztuje ok 90zł a starcza na 2 lata. Ja używałam afrodyty i ładnie pokazuje dni płodne.

Gość agiew
Ja również używam tego mikroskopu. Na prawdę jest pomocny