Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie kochani mi bo nie wi

Na jakie studium lepiej iść???

Polecane posty

Technik też wykonuje leki :) Czasem częściej niż magister, ale to wszystko zależy od apteki. Po farmacji masz MGR :D i Jaka kasa ... ;) I ma się więcej teorii w głowie, ale po latach pracy ... między magistrem a technikiem nie widać różnicy :) Na dobrą sprawę, bardzo często jest tak, że ludzie nie rozróżniają techników od magistrów przy obsłudze. Magister ma więcej praw i obowiązków. ... to tak naprawdę w skrócie. Ale pewnie zaraz znajdzie się ktoś, kto pojedzie po technikach... ;)

Gość ja jestem technikiem farmacji
i od 2 lat stażu nie mogę znaleźć :o moje koleżanki ze szkoły również więc naprawdę odradzam, jest za dużo techników farmacji więc jeśli już to na studia.

tak i co najgorsze nie ma nigdzie stażu, pytałam w up, obeszłam wszystkie apteki w mieście i w pobliskich wsiach i nic. U mnie w grupie było 10 osób (tzn było więcej ale 10 zdało egzamin) i naprawdę żadna nie ma stażu do tej pory, jednej udało się znaleźć pracę w sklepie zielarskim :D Może kiedyś ten kierunek był opłacalny ale w ostatnich latach naprawdę nie warto iść do technikum bo tyle ludzi poszło a stażu nie ma bo po prostu nie ma miejsca.

w pup* a tak poza tym, słyszałam, że mają zlikwidować policealne szkoły w większości kierunków, dokładnie nie wiem jakich i mają być jakieś dłuższe kursy zamiast tego. Tylko nie wiem czy to pewne

Krejzi jeśli masz znajomości gdzieś w aptece to być może Ci się uda, jeśli nie to życzę szczęścia i powodzenia :) Ja też myślałam ze jak skończę szkołę to od razu pójdę na staż, no ale niestety...

Gość studentkaaaaaa
Dziewczyny, a ile technik farmacji tak naprawdę zarabia?

U nas podobno są staże ale płacą tylko pół roku :/ a resztę musi pracodawca. Ja będę szukać w małych wsiach i mieścinkach, tam łatwiej znaleźć i kasa podobno większa. Jakieś tam znajomości chyba mam, ale to takie przez znajomą znajomej ... więc też nie wiem czy tak uda mi się coś załatwić. A technik ile zarabia? Różnie. To zależy od apteki i miejscowości.