Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mila98765

Tabletki anty? jakie będą najmniej szkodliwe dla zdrowia?

Polecane posty

Gość mila98765

A do tego nie zniszczą cery i figury. Idę do ginekologa po pierwsze tabletki i chciałabym mieć jakąś orientację.

Gość Kokoszka123
Hej, spytaj się np. o krążek NuvaRing. Ciekawe i w miarę delikatne rozwiązanie. Nie są to tabletki, tylko taki krążek elastyczny, który wkładasz raz i wyjmujesz po 21 dniach, więc nie ma ryzyka, że zapomnisz go wziąć np. na wakacyjny wyjazd. Dodatkowy plus, że nie przechodzi przez układ trawienny. Fajna rzecz. Spytaj czy może być dla Ciebie. Pierwszy miesiąc trzeba się przekonać ale potem jest super.

Gość mila98765
Nie, krążki nie wchodzą w grę. Szukam tabletek.

Gość mila98765
Doradźcie coś.

Gość madziulah
ja dość długo brałam microgynon - tani i przez wiele lat nie było dolegliwości. Po 4 latach brania w jednym z cykli bolały mnie strasznie piersi i lekarz polecił mi Midianę i czułam się genialnie - zero dolegliwości. Ale najlepiej jak się udasz do lekarza - on Ci dobierze najlepsze tabletki bo to co się sprawdza u jednych nie musi być dobre dla Ciebie ;)

Gość agiew
Każdej pasuje co innego. Tabletek się nie poleca, bo to że 100 kobietom odpowiada np qlaira nie znaczy że Tobie będzie służyć. By móc bezpiecznie zażywać tabletki anty musisz mieć przeprowadzone badania hormonalne, a także dobry wywiad. Ja akurat nie mogę ich brać ze względu na krążenie- zbyt wysokie ryzyko zakrzepicy, więc używam cyclotestu. też fajna sprawa.

A moze by tak zrobic badania hormonalne ? To podstawa , i pytania ile masz lat , czy palisz , problemy z zylami itp . Debilni lekarze daja dziewczyna tabletki bez badan i potem problemy np z tarczyca.

Gość vghghyuj
microgynon 21 - bomba hormonalna....najlepsze Yasminelle i Cilest...