Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z północy na zachód

Pytanie-przeprowadzka-zgoda ojca dziecka

Polecane posty

Gość Z północy na zachód

Witam mam pytane do osób, które znalazły się w podobnej do mojej sytuacji. Zamierzam wraz z córką ( roczną) przeprowadzić się do mojego rodzinnego miasta- oddalonego od obecnego miejsca zamieszkania o prawie 400km. Przeprowadzka nastąpi pod koniec maja. Czy w takich wypadkach potrzebna jest zgoda drugiego rodzica? Mam tu na myśli ojca dziecka?

jesl jestescie po rozwodzie i postanowiono iz miejscm zamieszkania dziecka , jest miejsce zamieszkania matki to nie ... moze sie ojciec czepiac ze bedzie mial utrudniony kontakt z dzieckiem .

Prawnie to nie możesz wywieść za granicę-a tak to heja banana:-)

Gość Z północy na zachód
Dziękuję za odpowiedź:)

Gość Z północy na zachód
A czym mam obowiązek poinformowania ojca dziecka o tej przeprowadzce w jakimś określonym, wcześniejszym terminie? Jestem przekonana, że nie przyjmie tego faktu spokojnie, zrobi mi awanturę, będzie straszył adwokatem- wolałabym temu zapowiedz i poinformować go najpóźniej jak się da- najlepiej w dniu samej przeprowadzki, albo będąc już na miejscu - czy mam taką możliwość?

oczywiście ,że masz.:-) Awantura,awanturą ale to przy Tobie jest dzieciaczek więc on nie może mieć wpływu na to gdzie sie przeprowadzasz.Ani nawet sąd!!!!!!!Bo np.zostałaś sama i nie jestes w stanie sie utrzymać i jedziesz do rodzicow którzy daaaalego mieszkają,więc on nie ma na to wpływu:-)A nawet sąd nie może Ci zabronić bo to przecież dla dobra dziecka

Gość Z północy na zachód
Bardzo dziękuję za pomoc:):)

nie ma sprawy:-) Trzymam kciuki ,żeby wszystko Tobie i dzieciaczkowi sie ułożyło.........Pamiętaj -zawsze patrz na dobro dziecka........... Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość damski uśmiech
"Zamierzam wraz z córką ( roczną) przeprowadzić się do mojego rodzinnego miasta- oddalonego od obecnego miejsca zamieszkania o prawie 400km." Do mamusi possać cyca? Pępowina ciągnie? 400 km - długa. Fiu-fiu... "zawsze patrz na dobro dziecka" Dobro dziecka jest przy ojcu i matce. A nie przy babce i dziadku! "Pozdrawiam i życzę powodzenia" Ściskam mocno i całuję w oba poliki. Piki..piki... NIEM CZEGO WIĘCEJ - GŁUPOTY CZY INFANTYLIZMU?

Gość Z północy na zachód
Jakby szanowny tatuś zamiast zajmowania się kochanką poświęcał całą uwagę dziecku przeprowadzki by nie było. I tak wracam w rodzinne strony bo tam mogę liczyć na realną pomoc przy dziecku a nie żałosne 500zł alimentów i wieczne pretensje o wszystko.

ty damski uśmiech ty to sie nie wypowiadaj .Bo widze ,że nie masz za wiele do powiedzenia.Skoro uważasz ,że dziecka miejsce jest przy ojcu i matce.To twoim zdaniem deklu lepiej dla dziecka bedzie jak będzie widzial ojca pogrążonego w milosnych uniesieniach z kochanka ,wpadającego co niedziela zobaczyc sie z dzieckiem ot tak,bo tak wypada? Czy usmiechniete dziecko w otoczeniu normalnych ludzi i kochajacych dziadkow.Ty jestes jakiś poryty intelektualnie i emocjonalnie skoro masz takie myslenie w tym temacie.Pewno bierz dzieciatko i ulóż sobie nowe ,lepsze życie wsrod ludzi ktorzy was kochaja i maja dla was szacunek i na ktorych możesz liczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość takie tam duperele nic więcej
damski uśmiech to pewnie jakiś zasrany niedzielny tatusiek