Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xAntosiaxxAntosiax

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość xAntosiaxxAntosiax

Witam wszystkie Panie nieco bardziej doświadczone ode mnie. Otóż zwracam się z pewnym problemem: tak się składa, że bardzo pragnę mieć dzidziusia, a od miesiąca wydawało mi się że mam objawy które wskazywały by na ciąże: zmęczenie, zgaga, częste oddawanie moczu, kilkudniowe plamienie(jakimś śluzem z krwią), bardzo twardy, większy niż zwykle,napięty i wrażliwy na dotyk brzuch, wrażliwe piersi. I najważniejsze dwutygodniowe spóźnianie się okresu. Na jutro miałam umówioną wizyte u mojego ginekologa, a tu nagle przed godziną niemiła niespodzianka -> okres :(:( Wiem, że na początku ciąży okres się zdarza, ale teraz mi głupio iść do ginekologa z okresem i powiedziec że podejrzewam ciąże. Nie zrobiłam jeszcze testu bo jestem ostatnio bardzo zabiegana, a do jutra już nie zdąże. Jak myślicie mogę być w ciązy czy to tylko jakieś urojone objawy przez to że bardzo pragnę dzidziusia ? :(

Gość fgm,fg
urojenia, daj se na luz

Gość m,asnds
test robi się nie dłużej niż 3 min - nie miałaś na to czasu?

Gość ananaannnnnnnnnn
taka jestes zaganiana ze nie masz czasu do apteki podskoczyc a na forum siedziec masz czas???? no masakra jakas . ja jak myslalam ze jestem ciazy to odrazu test kupilam a potem jeszcze dwa !!! a nie pytania na forum niestety nikt ci tu usg nie zrobi ani testu z moczu kobieto.

Gość m,asnds
otóż to :P

Gość Sekonda
Kolejna która robi test ciążowy na forum...

Gość wrozka z kafeterii
wyslij sms o tresci POMAGAM na nr fundacji tvn a jak to zrobisz to napisz tutaj a ja Ci powroze i sprawdzimy w szklanej kuli co masz w macicy..

Gość hulahulahop277
raczej nie jestes zrob test nie rob z siebie idiotki i nie diz do gina z okresem zrob jest jesli wyjdzie pozytywny to wtedt idz

Gość to jak nie masz czasu
to jak nie masz czasu zeby zrobic test to jak chcesz dziecko wychować? kolejna matka zapracowana a dziecko puszczone samopas... a potem dziwia sie ze dzieci wyrosly na lajdakow

Gość xAntosiaxxAntosiax
prosze aby osoby które nie maja na ten temat nic do powiedzenia poprostu sie nie wypowiadałay .... bo na takich foraj najczęściej logują sie nierozdziewiczone 14-latki które w przerwie między grami poprostu włączają forum .. moje pytanie jest skierowane do osów nieco bardziej dojrzałych i doświadczonych.

Gość to jak nie masz czasu
szkoda tylko ze Twoj poziom nie jest w ogole powyzej. przeczytaj raz jeszcze swoje pytanie i zastanow sie czy ma to sens. nie masz czasu na test a okres juz kupe czasu sie spoznia, potem w 1 miesiacu ( nawet gdybys zaszla) masz objawy jak dziewczyny w 3, a tuz pozniej dostajesz okres i nadal nie masz czasu zrobic testu ale do gin. lecisz....... to co ty tu teraz robisz zamiast w aptece w kolejce stac????!!!! po takim czasie nawet wieczorem test by wyszedl pozytywny

Gość xAntosiaxxAntosiax
wiesz myśle że powinnaś wiedzieć, ze test daje najbardziej prawidłowy wynik dopiero 2-3 tyg po spóźniającym sie okresie ... :) daj se spokój ....

Gość junn
xAntosiaxxAntosiax -co ty gadasz jakie 2-3tyg. po okresie?? A bo to mało było dziewczyn, którym test wyszedł jeszcze przed terminem okresu? Ja sama robiłam test tydzień po terminie okresu i wyszły od razu dwie wyraźne kreski. Zasada jest taka że jeśli czegoś nie wykryje test to ginekolog tym bardziej nie zobaczy ciąży. Na to jest czas ok 6-7tygodnia od ostatniej miesiączki a i tak czasem i dopiero w 8tyg. się zobaczy dopiero serce. Ale test można robić dużo szybciej więc nie pisz że wcześniej nie będzie prawidłowy wynik. Dwa razy byłam w ciąży i ani razu nie miałam na początku ciąży ŻADNYCH objawów prócz braku okresu. Nie rozumiem -starasz się o dziecko, masz wszelkie objawy a na test nie masz czasu. Nie ma okresu w ciąży -może być tylko plamienie/ krwawienie które jest błędnie brane za okres. jest ono jednak o wiele bardziej skąpe niż normalny okres. Jeśli więc okres jest obfity to raczej nie ma co się wkręcać. Jeśli jednak to była ciąża to przez swój brak czasu na test mogłaś już ją stracić. Gdybyś zrobiła test to wiedziałabyś o ciąży i musiałabyś zareagować przy krwawieniu. Żadne krwawienie nie jest uznawane za normalne w czasie ciąży. Na każde takie zdarzenie trzeba reagować natychmiastowo. Piszesz że pragniesz dziecka więc tym bardziej dziwi mnie takie olewackie podejście do sprawy. Zrób test po pierwsze a potem dopiero myśl o ginie.