Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

dziewczyny jakie kupuecie buty,(moja juz chodzi) ? tzn sandaly? profilaktyczne czy po prostu sandaly? chce kupic z Bartka ale kurcze zeby kostka byla tak konkretnie usztywniona to powinny byc profiklatyczne sandaly,ale czy to nie przesada? no i jeszczce pytanie - moja ma 13cm dl nozki, ile za duze moge kupic sandalki,zeby teraz byly dobre ale moze tez za rok? 14cm?

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
moj ma 10 mies ostatnio kupiłam mu takie buciki http://www.aurelka.pl/?strona=but1000 i jestem bardzo zadowolona!!! mały od razu dobrze sie w nich poczuł, nie tak jak w innych ze jakos dziwnie mu bylo stawiac kroki , wiec wnioskuje ze sie dobrze w nich czuje :)

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
napisałam masło maślane ;p ale naprawde polecam, jakies inne sandałki dla niego mialam to jak chodzil to tak dziwnie (inaczej niz na bosaka) a w tych bucikach nie widziałam tej roznicy :)

wydaje mi sie iz powinnas kuois z usztywnioną kostką... chyba że musi nosić jakieś profilaktyczne

Gość zonaKraka
Profilaktyczne to po prostu z usztywnianą kostką? Moim zdaniem to nie jest konieczne jeśli dziecko nie koślawi nóg, chociaż buty Bartka z tego co widzę kostkę przeważnie mają usztywnioną i tak. Mój ma 14 mcy i na pewno mu kupię z zakrytymi palcami bo często się wspina, staje na palcach, boję się że skaleczy... A co do długości- z tego co wiem najlepiej ok. 1 cm większe kupić, a czy za rok w nich pochodzi- hm, może być i tak, ale wątpię, mojemu właśnie noga urosła pół centymetra w miesiąc...

Gość Stokrotkowa mamusia
ehhhhhhhhh- szybko zaczął chodzic Twój malec, gratulacje. Ale roczek to tez wczesnie jak na chodzenie , moja pierwsze kroki zaczęła stawiac jak miała 13 miesięcy , buty w bartku kupowalismy ale i jedną pare mielismy własnie z aurelki (od kogos dostała) tez zauwazylam ze w tych bucikach wygodniej stawia stópki. najgorsze ze u mnie w okolicy nie ma takiego sklepu wiec kupuje buty w roznych sklepach

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
mój śmiga od dziewiątego miesiąca :) tak stopa bardzo szybko rosnie dzieciom, mój szkrab jeszcze zawsze jak chce zalozyc but do przymiarki to podkula palce!! wiec z takimi całkiem krytymi ciężko, a stope ma szeroką wiec tez nie najłatwiej z bucikami- wiele jest za szczupłych, w smyku zadne dla niego nie byly dobre!! ale przyznam ze ładne buciki tam mają

Gość Manishaaaaaaa
Stokrotkowa mamusia co to za glupia gadka ze za wczesnie jej dziecko zaczelo chodzic Twoje zaczelo majac 13 miesiecy to w takim razie za pozno Albo nie doroslas do roi matki albo nie umiesz sie pogoddzic z tym ze twoje dziecko robi wszystko pozniej Dla twojej swiadomosci kazde dziecko zaczyna chodzic wtedy kiedy jest gotowe Moje zaczelo chodzic przy meblach majac 8 9 mies a chodzic samodzielnie 10 mies Opanuje sie kobieto!!!!

Gość Sasankaaaaaaaaa
Manishaaaaaaa ma racje Autorko kup dziecko normalne buty z sztywna podeszwa profilaktyczne sa dla dzieci ktore koslawia nogi Jesli nie masz potrzeby to kup normalne poza tym posluza ci zalezdwie 3 miesiace bo trzeba ciagle zmieniac

Gość Stokrotkowa mamusia
w takim razie wasze dzieci to fenomeny, gdzie mieszkacie? moze region tak na nie dziala ;p ja pracuje w żłobku i tu mnóstwo dzieci 14mies jeszcze samodzielnie dobrze nie chodzi, tak jak widze u znajomych ze dziecko ktore ma roczek to zadkosc zeby juz samo naprawde dobrze chodzilo, owszem zdarzaja sie wyjatki ze 9 miesiecy a juz biega ale widocznie tu na kafe wszystkie matki mają genialne dzieci ktore zaczynając rok juz same chodza--tylko skąd później te posty ze 15miesieczniak jeszcze nie chodzi?? i skąd na to tyle odp typu "mój tez nie..." opanujcie sie dziewczyny, sciemniac kazda tu moze

Gość bez jaj stokroto
mało które dziecko nie chodzi mając roczek :D:D

Gość Stokrotkowa mamusia
to mi wytłumacz dlaczego na placach zabaw roczne dzieci są prowdzone za obie rączki? same NIE CHODZĄ ale wy sie upierajcie przy swoim, później pełno postów ze a to jeszcze nie chodzi, a to nie siedzi ;p w dupie to mam szczerze i tak jest jak jest