Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bartek1234

Wiarygodność testu

Polecane posty

Witam, mam pytanko czy negatywny wynik testu ciazowego wykonanego 9 dni po spodziewanej miesiaczce i ponad 30 dni od stosunku daje 100% pewnosc?

30 dni od stosunku to na pewno jeśli była by ciąża to wyszedł by wynik pozytywny choć czasem zdarzy się jakiś walnięty test i źle pokaże wynik dlatego lepiej robić betę tym bardziej jeśli są jakieś objawy które mogłyby wskazywać na ciążę.

Testy zrobilismy 2, dla pewnosci. Co wiecej brak jest jakichkolwiek objawow ciazy. Czyli raczej te okolicznosci daja 100% pewnosci?

Gość katarynka21
test wyszedl by juz pozytywny po takim czasie

Gość agusia173
ja robiłam test ciążowy w 3 tygodniu i nie pokazał że jestem wciąży wiec nie warto wieżyc testa bo nie zawsze pokażą prawde

Jak się stresujecie, to idźcie na badanie krwi, kosztuje niewiele więcej niż kolejne testy w aptece.

trafienie na dwa wadliwe testy to raczej małe prawdopodobieństwo więc za pewne ciąży nie ma, no ale jeśli nie będzie okresu za dwa tygodnie to zrobiłabym jednak test ale z krwi (beta hcg)

Gość dfgghj
po miesiącu od stosunku na pewno test by się nie mylił...nawet ten najtańszy....a na przyszłość używaj gumki, to nie będziesz musiał zakładać takich tematów...

Gość junn
no słyszałam o przypadkach gdy nawet i beta hcg nie wykazała ciąży a co dopiero test. Dopiero na usg wyszła ciąża. ale to są bardzo rzadkie przypadki gdy poziom gonadotropiny kosmówkowej jest bardzo niski mimo ciąży.

popieram junn więc jeśli okresu nie będzie do dwóch tygodni to zrobić betę i zobaczyć co pokaże na pewno jest to wiarygodniejsze od zwykłych testów. Jeśli okresu dalej nie będzie to tak czy siak trzeba iść do ginekologa skonsultować to.