Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkibrzuszek

malutki brzuch w 8 mies ciaży

Polecane posty

Gość malutkibrzuszek

Witam was serdecznie, moim zmartwieniem jest malutki brzuszek. jestem na poczatku 8 mies a mój brzuszek jest naprawdę maleńki. Niby lekarz mówi ze wielkość brzucha nie świadczy o wielkosci dziecka i ze jest ok, ale jak widze kobiety z wielkimi brzuchami to mój wyglada na jakies 5 mies a nie na 8 ... czy tez tak mialyscie?????

Ja akurat miałam duży. Ale skoro lekarz mówi, że wszystko jest ok to powinnaś być spokojna :) Może masz mniej wód płodowych ?

Gość b.e.a.t.a
Powinnas sie cieszyc - nie bedziesz miec rozstepow ani rozciagnietej skory. Ja tez mialam maly brzuch w obu ciazach, pierwsza corka 50cm 3050g, druga 52cm i 3300g czyli obie w normie. Niestety cos za cos - poniewaz brzuch mialam maly, wszystko bylo scisniete w srodku, pod koniec ciazy ledwo moglam jesc i oddychac i czulam ze mnie tam w brzuchu wszystko uciska.

beata Ja też miałam takie bóle pod koniec ciąży, ale wielkość brzucha raczej nie ma tu nic do rzeczy, bo ja miałam duuużą piłkę ;) Najgorszy był ucisk na wątrobę jak mała mnie po niej kopała :D

Gość malutkibrzuszek
U mnie pierwsza ciąża przebiegła prawidłowo, tez mialam mały brzuch i przytyłam zaledwie 5,5 kg a mały ważył 2900 i 52 cm. teraz przytyłam prawie 8 kg a brzuszek mam mniejszy (tak mi sie wydaje) Martwi mnie to bo nawet znajomi mowia ze nie wygladam na tak zaawansowana ciaze i ze mam malenki brzuch.....

Gość teź duża
Ja miałam taki mały że się w normalne ciuchy mieściłam, sąsiedzi wogóle nie wiedzieli że w ciąży jestem i się dziwili skąd mam dziecko :) ale niestety jest i druga strona medalu- z racji tego mała była scisnieta w brzuchu i nie wykształciła się jej panewka w bioderku, ma znaczną dysplazje, lekko splaszczona główkę z jednej strony, problem z szyjka i splaszczone uszko

malutki brzuszek nie przejmuj się , z córką w ciąży miałam brzuch jak bomba doslownie urodzila się 3570, a z synkiem miałam tak malutki brzuszek , że wszyscy się smieli, że ptaszka urodzę, a tu proszę synek ważył 3800!! także nie patrz na wielkość brzucha, bo to rzeczywiście nie ma znaczenia jeśli chodzi o wielkość dzieciątka.

tez mialam malutki brzuszek.urodzilam w 38 tyg i 5 dni a wygladal na 7 msc.a corka wazyla 3600.mialam przez cala ciaze malo wod polodowych wiec moze to bylo przyczyna.a teraz tak goraco wiec chyba lzej ci bedzie z mniejszym brzuszkiem :)

Gość mamama27
ja też miałam malutki - mnie sie wydawał spory ale jak leżałam na patologii i patrzyłam na inne kobiety to był mały - ale one tyły 10 kg w miesiąc a ja tyle przytyłam na całą ciąże - mały ur w 38tc miał 3300 więc fajną wagę jeszcze żę tyle wcześniej - dzięki temu małemu brzuszkowi nie mam żadnego rozstępu, brzuch szybko znikł i jest identyczny jak kiedyś - także same plusy

ciesz się:D Ja do połowy 8 miesiąca miałam stosunkowo mały teraz znacznie urósł. I zaczynają się problemy z kręgosłupem , wstawaniem itp. Jak lekarz nie ma zastrzeżeń to tylko sie cieszyć. Unikasz rozstępów, bólu itp a potem zrzucania 15 nadprogramowych kg.

Gość O masz!
Kochana, zalezy jak sie dziecko ulozy. Zdarza sie , ze dziecko uklada sie bardziej po stronie kregoslupa i wtedy faktycznie w ogole nie widac brzuszka lub roznica do stanu przed ciaza jest prawie niezauwazalna. Czasem tak bywa, na pewno wszystko jest dobrze.

Gość malutkibrzuszek
Dziekuje wam za wsparcie :* Niepokoiłam sie słyszac zwlaszcza od bliskich osob ze mam za malutki brzuszek. Co prawda lekarz mowi ze jest ok wszystko ale same wiecie jak to jest :)

Gość fdfrgrftg
ja do końca 4 miesiaca byłam prawie płaska...ledwie widoczny brzuch miałam w 6 miesiącu....a w 9 m-cu byl taki jaki większośc kobiet ma w 6-stym...może dlatego że synek urodził się malutki 2500 g, a ja jestem dość wysoka (173 cm):)

Gość Nie przejmuj się
Ja też miałam mały brzuch, zawsze męczyłam lekarza czy wszystko w porządku.Przez 9 miesięcy ptzytyłam tylko 7 kg, córka ur w 39 tyg- 52 cm, 3170 g- ZDROWA. W 1 ciązy miałam większy brzuch ale nie dużo większy i pierwsza córka też miała podobne wymiary.Nie wielkość brzucha świadczy o wielkości dziecka. Gdyby Twoje dziecko było za małe to lekarz na usg by to stwierdził, skoro mówi że wszystko w normie to ciesz się bo masz zdrowe dzieciątko a po porodzie nie zostanie Ci tyle fałdów na brzuchu. Każda ciąża jest inna i każdy poród inny a potem każde dziecko inne w wychowaniu. Nie ma reguł.

Gość Nie przejmuj się
I tak jak ktoś pisał powyżej- wystarczy, że dziecko jest inaczej ułożone i brzuch może być mniejszy lub większy - u mnie się sprawdziło porównując 2 ciąże. Głowa do góry, myśl pozytywnie i BŁYSKAWICZNEGO PORODU życzę :)

Gość malutkibrzuszek
Ojej dziekuję "nie przejmuj sie" :) To juz ten czas kiedy coraz czesciej i prezniej mysle o porodzie ... ojj zeby był expresowy :)