Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pewnien dylemat

mam pewien dylemat

Polecane posty

Gość mam pewnien dylemat

witam. sytuacja wygląda tak : za kilka dni wybieram się do Polski. nie byłam tam od 9 miesięcy. w między czasie urodziłam syna tu gdzie jestem( ma 5 miesięcy). w Polsce chcę odwiedzić 2 koleżanki i kuzynkę które też niedawno urodziły. wiadomo że będę je odwiedzać z moim dzieckiem. i tu właśnie mam problem. czy powinnam coś kupić ich dzieciom? nie sądzę żeby one szykowały coś dla mojego malucha a też przecież będą go widzieć pierwszy raz. nie piszcie że jestem jakąś materialistką czy coś bo liczę tylko na prezenty. nie o to chodzi.

Według mnie to Ty odwiedzasz więc to Ty powinnas dać upominek - nie musi to być Bóg wie co! Ale według mnie ten co odwiedza kogoś powinien być przygotowany a nie ten który będzie odwiedzony:)

Gość Karolajn28
moim zdaniem powinnaś coś kupić bo właśnie to ty idziesz w odwiedziny. Ja jak szłam do koleżanki która urodziła kupiłam jej grzechotkę i bodziaki. Nic wielkiego ale liczy się sama pamięć

Gość kasia marysia
ja też uważam że ten co przychodzi w gości powinien przynieść prezent dla dziecka.

Gość mam pewnien dylemat
a i dodam że to one mnie zapraszają i ciągle pytają kiedy przyjadę.

Gość zgadzam się.,
całkowicie, Ty jesteś gościem, przychodzisz z prezentem, łakociem dla dziecka a Ty z kolei jako gość dosatniesz kawe i ciacho :)

Gość mam pewnien dylemat
a co np. mogła bym kupić?

Gość Karolajn28
ja jak szłam do koleżanki bo mnie zaprosiła to kupiłam prezent. Jak bym to ja zapraszała to pewnie w tedy sama bym coś dostała.

Gość nie ma znaczenia że one
cie zapraszają. Wg Ciebie: zapraszaja cię, to maja kupić prezent twojemu dziecku i jeszcze jakiś poczęstunek dla ciebie przygotować??? chyba tak byś chciała. A Ty co? hrabianka jakaś.

Gość kasia marysia
najlepiej jakąś zabawkę dla dziecka.

Gość Karolajn28
moja córka od mojej przyjaciółki dostała komplet śpioszków i grzechotkę, od rodziny głównie ubranka: body, sukienki, pluszaki, dresik, pieluchy czy chusteczki do pupy z jakąś zabawką

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
Ja bym kupiła bo lubię dawać prezenty ...jakaś grzechotka czy tam bodziaki to nie jest ogromny wydatek , a dziecku się spodoba -zwłaszca grzechotka ;)

Gość mg gm
a skad ty wiesz, ze one nic nie szykuja? poza tym nie patrz na innych tylko na siebie. ja zawsze wpadam do dzieci z drobiazgami i nie mysle o tym, czy moje dziecko cos dostanie.takie podejscie"nie kupie bo mi nie kupia" jest bez sensu. swiadczy wlasnie o materializmie. kupujesz aby sprawic przyjemnosc dziecku a nie z przymusu. gdyby moje dziecko mialo dostac prezent ":bo tak wypada" to wolalabym zeby w ogole go nie dostalo

One zapraszaja więc dostaniesz poczęstunek i gościne:) MOje dziecko jest już "rozumne" więc jak ide w gości i kupuję upominki dzieciom to żeby mojej nie było przykro to i jej kupuje i daje wtedy co reszcie:)

Gość babajagaaa
gość zawsze powinien przyniesc upominek,nawet drobny,to swiadczy o naszej kulturze i dobrych manierach