Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudinaa

Jak wygląda badanie u ginekologa?

Polecane posty

Gość klaudinaa

Mianowicie mam 15 lat i podejrzewam u siebie grzybicę. Muszę się wybrac do ginekologa, ale wczesniej pogadac z mamą, co mnie cholernie stresuje, chyba bardziej, niz sama wizyta. Jak taka wizyta może wyglądać? Wstydzę się nawet tego, że się depiluję, ponieważ w moim wieku? Tak mi jest wygodniej i robię to od dawna. Fakt, mam chłopaka, to też ma wpływ, ale oczywiście nie współżyjemy, jestem dziewicą, czasem się jakoś "pobawimy", ale w granicach rozsądku, bo na rodziców za wcześnie. Wstydzę się. Nigdy nie byłam. Czy na 100% będzie "do mnie zaglądał"?

Gość calcium
No jak masz grzyba to na 100 % będzie chcial zobaczyć, co wyhodowałaś.

Gość Siq
Spokojnie, dobry ginekolog nie będzie Cię oceniał. Na początku zapewne przeprowadzi z Tobą wywiad, zada kilka podstawowych pytań, potem Cię przebada, ale tu też nie ma się czym stresować, nie powinno Cię to boleć, a jak będziesz się czuła skrępowana to pamiętaj, że robisz to dla swojego zdrowia. Zapomniałam dodać na początku, żebyś poszła do kogoś polecanego. Ja wzięłam numer do ginekologa od własnej Mamy. Co do depilacji, ginekologowi powinno być na serio wszystko jedno i nie może to wpływać na jego stosunek do Ciebie. Z tego co piszesz to rozsądna dziewczyna z Ciebie