Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszłaMama.

40 tydzień ciąży,i nic się nie dzieje?

Polecane posty

Gość PrzyszłaMama.

Witam.To moja pierwsza ciąża.Termin mam 10-11 maj,zatem to nie dlugo.Jednak niepokoi mnie to,ze nie czuje żadnych objaw zbliżającego sie porodu.Czy wiec mając skierowanie do szpitala,mam sie sama do niego zgłosić ,jeżeli nie urodze do terminu ?Podobno dwa tygodnie przed,badz po mozna rodzic.Jestem zmieszana z błotem,nie ma kto mi doradzić,także bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam cieplo :*.

Gość jsksjsjsjsjsjoooo88
Jestes zmieszana z blotem ????????? hahaha hahahah

Gość 1468943
Tak sie mówi,jak człowiek jest bezradny. Pomijając głupie docinki. Sądzę,ze nie masz sie czym obawiać.Mówią,ze dziecko bedzie chcialo wyjść,to wyjdzie.A w szpitalu lepiej siedziec jak najkrócej.

Gość jsksjsjsjsjsjoooo88
zmieszana z blotem ..to inaczaj zniewazona prze kogos ....ktos cie wyzwal,osmieszyl ,zmieszal z blotem. mozna byc zmieszanym ..to juz bardziej pasuje...byc zmieszanym zaklopotanym

Gość junn
no to prawda poród w terminie to taki +/- 2 tygodnie od wyznaczonej daty porodu. Musisz czekać. Do szpitala na poród nie trzeba skierowania. Objawów nie trzeba mieć a wszystko może się zacząć raz dwa. Sama tak miałam. Co do określenia "zmieszana z błotem" Zmieszać z błotem kogoś to znaczy obrażać kogoś, obrzucać obelgami itp. Nie bardzo rozumiem sens użycia tego określenia przez autorkę.

Gość jsksjsjsjsjsjoooo88
tu taki maly przylkad www.youtube.com/watch?v=rq9bbeAI2Rc

Gość vvyihrfboy
Pomóżcie dziewczynie,a nie czepiajcie sie szczegolow .Bez sensu ,forum nie jest od tego !

Gość bckndjsndjnd
Wy ekspertki od mieszania i błota ! :D weźcie nie profesorujcie skoro temat tego nie dotyczy. Mówi sie też że tylko głupia baba zrobi z igły widły ;).

Gość junn
a co nie dostała odpowiedzi ode mnie? dostała. A dwie ostatnie wypowiedzi to tylko pouczanie innych a wypowiedzi dot. tematu też nie dotyczą. :P

Gość trop
Po prostu zgłoś się do przychodni przyszpitalnej w dniu terminu porodu. Będziesz musiała chodzić co 2 dni na ktg. Tam zadecydują. Jeśli do 42 tygodnia nie urodzisz to będziesz prawdopodobnie miała cesarkę i już. Ja tak miałam.

Gość junn
znajoma urodziła swoje pierwsze dziecko po wywołaniu 2tyg. po terminie. Cały czas była pod kontrolą lekarzy i czekała aż coś ruszy. Nie ruszyło więc wywołali ale bardzo sprawnie to poszło. Nie sądzę aby z powodu nierozpoczęcia się akcji do 42tyg. mieli zaraz robić cc. Raczej spróbują wywołać oxytocyną. A to jak napisałam wyżej najczęściej (o ile nie ma problemów innej natury) działa.

mi też lekarz mówi 2 tyg. +/- - no ale pewnie masz jakiś termin wizyty, hm? To lekarz lub położna powinni kontrolować... Czekanie na pewno się dłuży...

Gość PaniEla564
ciaza obumarla hahahaa

Gość ONA_ekologiczna
Polecam dla mam sklep z ekologicznymi zabawkami www.ekologicznezabawki24.pl

Gość tez mamaaaa
Ja do dnia porodu nie mialam zadnych objawów, nawet brzuch mi sie nie opuscil, urodzilam dokladnie w terminie, wiec to ze nie masz objawów nie znaczy ze nie mozesz urodzic w kazdej chwili w wielu szpitalach jest taka zasada ze po wyznaczonym terminie porodu przychodzi sie na kontrolne ktg, po 10 dniach biora na patologie - tak jest np w Bielanskim w W-wie