Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psepset-ka

czy wiazac sie z nim?

Polecane posty

Gość psepset-ka

jestem DDA. od roku jestem w zwiazku z chlopakiem. Od zawsze szukalam faceta ktory bedzie 100% abstynentem- pewnie przez moje dosaiwdczenia z ojcem naduzywajacym alkoholu. Panicznie boje sie, ze trafie na faceta ktory bedzie alkoholikiem. Przeciez nie mieszkam z nim. Nie wiem co robi w domu. Ile pije... Mam 25 lat. wiem, powiecie ze jestem dziecinna... ale przezylam piekło w zwiazku z uzaleznieniem mojego ojca.Poza tym wydaje mi sie ze historia lubi sie powtarzac, ze DDA podswiadomie wybieraja alkoholikow...

Gość Hmm...Może...
Znajdź faceta, który jest wierzący i podpisał tzw. Krucjatę Wyzwolenia Człowieka (wyrzekł się alkoholu i nałogów). A jeśli chodzi o osobę, z którą obecnie się spotykasz to musisz sama świadomie zadecydować i wiedzieć czy jesteś mu w stanie zaufać i zaryzykować czy nie.

Gość psepset-ka
wierzycie ze są jeszce faceci ktorzy podpisują krucjaty? znam sporo przedstawicieli plci meskiej, rowniez gleboko wuerzacych ale zaden z nich tak sie nie zdeklarowal

Gość Hmm...Może...
Ja znam. Poszukaj Ruchu Światło-Życie, inaczej Oazy (przy wielu parafiach jest taka wspólnota), głównie tam ludzie podpisują coś takiego, np. podczas rekolekcji i deklarują sie albo na rok, albo na stałe, róznie.

Gość psepset-ka
tyle ze serce nie sluga. Jaką mam pewniosc, ze z tym chlopakiem tez bedzie mi dobrze. Ze bedzie mnie szanowal, ze bedziemy sie dogadywac.... kierowac sie tylko tym ze podpisal krucjate?> bez sensu :(

Gość malinowe wzgórze
Myślę, że powinnaś opowiedzieć mu co przeżyłaś mając ojca alkoholika i to otwarcie powiedzieć jaki on był co robił. Ja mam chłopaka dda i przez to, że on mi mówi wszystko jest mu na pewno lepiej i wie, że ma u mnie wsparcie. A i nie każdy kto pije jest alkoholikiem.