Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

czesc !! na moich witaminkach ciazowych jest napisane aby brac je podczas posilku,ale jestem gapa i biore je bez jedzenia w ciagu dnia jak mi sie przypomni:-(:-(:-( jaki to ma wplyw ??? nie wchlaniaja sie wtedy ??? :-(:-(:-( czemu ja jestem taka nieudana Boze !!!! pomozcie !!!!!!

Gość lecz się kobieto
jedynie dobry psychiatra ci może pomóc:O

Gość srujka
nie boj zaby ;) jesli wyniki masz w normie to nie masz sie czym przejmowac, jesli sie zdrowo odzywiasz to w ogole oprocz moze magnezu niczego nie potrzebujesz:) jesli jednak dalej chcesz brac witaminy to po prostu od dzisiaj bierz podczas posilku (lepiej sie wtedy wchlaniaja-A, D, E i K sie w ogole tylko w tluszczach rozpuszczaja) ale nie panikuj juz :)

wlasnie kiepsko sie odzywiam i dlateggo te wit..kurcze ,ale cos tam z nich sie wchlania tylko mniej ,tak ??

Gość srujka
wolniej na pewno nie panikuij tylko bo tym zaszkodzisz bardziej najwazniejsze ze bierzesz :) ja swoje witaminy i kwas foliowy bralam do porannej kawy ;) i potem sniadanie czasami tak jak ty w ciagu dnia dopiero sobie przypominalam czasami zupelnie o zapomnialam polecam Ci przede wszystkim owoce i warzywa, teraz wiosna szaleje i wszystko jest dostepne juz :) a o ehec jeszcze w tym roku nikt jeszcze nie mowil ;)

te wit A,D,E,K nie wchlaniaja sie w ogole jak nie biore ich w trakcie jedzenia ? a pozostale wchlona tylko wolniej,tak?? ps tez czasem zapominam i wcale nie biore ;-)

i najczesciej w ogole nie popijam tylko slina wiec pozostale wit tez sie nie wchlaniaja ,bo sa przeciez rozpuszczalne w wodzie...ehhh

Gość srujka
tez nie popijalam czesto, bo w biegu bralam ja w ogole tabletek nie lubie, wiec opakowanie miesieczne starczalo mi na prawie 2 ;) wszystko Ci sie wchlonie, tylko wolniej teraz nie martw na zapas, tylko bierz w trakcie posilku, postaw sobie najlepiej tam, gdzie jesz, zeby Ci sie w trakcie jedzenia przypomnialo z jednej strony to paranoja te witaminy ciazowe, bo nie zyjemy w krajach 3 swiata i raczej mamy zapasy w organizmie, ale nie zaszkodzi brac

dzieki serdeczne za pomoc ...ja po prostu wszystko od poczatku robie zle w rej ciazy nawet witamin nie umiem prawidlowo przyjmowac masakra !!! tez zapomne czasem co 3 dzien wezme ,kiepska z biologii bylam..;-) umysl humanistyczny ;-) te a,d,e,k ? tez sie wchlona jesli biore je bez jedzenia ? dopiero pozniej jak cos zjem to zaczna sie wchlaniac ,czy jak to dziala ? po co w ogole ten podzial ,ze niektore przed jedzeniem ,niektore po,inne w trakcie ?? aha i kwasu foliowego to samo dotyczy tez podczas zarcia ?? :-\:-\

Gość srujka
i jeszcze jedno najwazniejsze zeby witaminy byly, niewazne o jakiej porze i jak, kazdy lekarz Ci to powie i doda tez ze te z produktow spozywczych sa o wiele wazniejsze niz pastylki, bo z tabsami mozna przedobrzyc, o ile mieszanki dla kobiet ciezarnych zawieraja optymalne (mam nadzieje przynajmniej) ilosci, tak branie jakis multiwitamin i innych wspomagaczy musi byc kontrolowane

Gość srujka
co do kwasu foliowego to nie wiem, bo nigdy nie sprawdzalam, na moim opakowaniu bylo po prostu napisane, zeby mozna brac w trakcie staran, podczas ciazy i karamienia piersia nie daj sie zwariowac, bo "najgorsze" ;) jeszcze przed Toba :D

ale napisz prosze o tych a,d,e,k ,czy one w ogole sie nie wchlona ,czy tez tylko dopiero jak cos zjem ?? hmm po co ten podzial w ogole ,ze jedne przed,inne po ??

Gość srujka
te witaminy rozpuszczaja sie tluszczach i wtedy szybciej sie wchlaniaja, na ulotce jest tez napisane ze najlepiej przyjmowac w trakcie jedzenia, bo wtedy caly proces trwa krocej, niektore kobiety np wymiotuja po posilku wiec nie ma sensu zeby braly tabletki w trakcie, dlatego biora tak jak Ty do tej pory bralas, albo przed snem i nic sie zlego nie dzieje

Gość srujka
nie ma za co :) tez wariowalam :) staraj sie jesc zdrowo, bedziesz mogla olac ;) witaminy :)

jednak wyczytalam ,ze te witaminy wysikuje sie po prostu :-(:-( nie wchlaniaja sie :-(:-(

Gość idel
ale jakiej pomoy oczekujesz,zmien nawyki i bedzie dobrze

Gość przeciez te tematy
to prowo :D pisane w jednym celu - osmieszenie matek polek :D I pewnie, przy okazji, ponabijanie sie z naiwniaczek wierzacych w te "dramaty" :D

Gość junn
może i prowo ale mnie tam nic nie zdziwi na kafe już. :P

na kwasie foliowym tez pisze zeby zazywac podczas posilku,jesli nie zazywalalam podczas tylko tak bez jedzenia w trakcie dnia nawet nie popijajac to ,czy wchlanial sie ?? w koncu to jedna z wit rozpuszczalnych w wodzie wiec moze cos sie wchlanialo jak myslicie ??? bo witaminy to juz chyba lipa ,nie ? bralam prenatal classic jest szansa,ze choc czesc tych witamin sie wchlonela ?? no bo te adek to chyba moge zapomniec ,ze sie wchlonely :-(:-(:-(

Gość kafeterkaa włoska
chcesz telefon do dobrego psychaitry?

mozesz dac nr ;-) ale bardziej pozadana bylaby porada odnosnie pytania;-);-);-) czy kwas foliowy sie wchlanial na tym szczegolnie mi zalezy ,pal 6 te witaminy ;-)

Gość junn
weź ten numer poważnie. tobie to chyba juz nic nie pomoże. ;) zwariujemy przez tą drugą połowę twojej ciąży tutaj. :P

hehe eee tam zwariujecie;-) dostarczam Wam rozrywki przeciez ;-) bo dla was to smieszne ,a ja widze w tym problem i poszukuje odpowiedzi i to mnie uslakaja..dobrze ,ze jest to forum;-)

Gość junn
my jak my ale pomyśl o swoim dziecku. Nie służy mu to. Zresztą po co ja się produkuję? Pisałam ci już wiele razy o stresie w ciązy a ty wciąż sobie problemy stwarzasz.