Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milagrosa

FARBOWANIE WŁOSÓW W CIĄŻY

Polecane posty

Dziewczyny czy słyszałyście może o jakiś zakazach? Ja się już dużo na ten temat naczytałam i opnie lekarzy i ludzi i nie ma przeciwskazań. W moim przypadku chodzi o to ze jestem naturalnie ciemną brunetką. Od ponad roku rozjaśniałam włosy utleniaczem do platynowego blondu. Jestem w 9 tyg ciazy. Odrosty mam na 5 cm i chce teraz zrobić brąz żeby było jak najmniej amoniaku i odrosty nei rzucały się w oczy. Co o tym myslicie?

kup farbę bez amoniaku ;) Ja farbowalam i w pierwszej ciązy i teraz i okej wszystko

Gość cdsn
mam ciemny blond, rozjasniam do bardzo jadnego. W ciązy cały czas farbowałam, ale że też się naczytałam o tym, ze NIE WOLNO chociaż nie wiadomo do końca dlaczego. Poszukałam więc farby bez amoniaku i tym rozjśniałam włosy. Dzicko zdrowe, brak alergii itp

Kochana ja chce iść do koleżanki która jest fryzjerką żeby mi zrobiła i właśnie ona mi ten kolor doradziła bo powiedziala że blond mi nie złapie i będzie szkodliwy a brąz można bez amoniaku zrobić

Gość bleblebleblenderek
Jasne, pofarbuj. mamuśka też musi ładnie wyglądać, a nie jak zapuszczona bestia!

Gość Gliwiczanka24
Ja jak zaszlam w ciaze mialam coss z blondu tez na glowie zeby tak nie farbowac to raz zafarbowalam na ciemny kolor i tak przechodzilam cala ciaze :) polecam

Milagrosa pofarbuj farbą bez amoniaku, ja farbowałam w poniedziałek na ciemny brąz, kolor ładnie mi sie przyjął, nawet lepiej niż przed ciążą

Ja farbowalam w ciazy wlosy na potege, jasne, rude i wszystko ok

hehe a wiecie że nie ma farb bez amoniaku :P bez amoniaku są szampony koloryzujące i szamponetki ale nie farby amoniak musi być bo otwiera włos i dzięki temu pigment może dostać się do środka :) co do tego czy wolno czy nie to jest tak że jest zabobon który zabrania farbowania bo dziecko będzie rude :P ale patrząc logicznie to można tylko istnieje pewne ryzyko niewielkie ale jednak że kolor nie wyjdzie taki jak zamierzony przez hormony :P no i zapach dla kobiety w ciąży może być za intensywny

nie powinno ja w piątek będę farbować właśnie dziewczyne w ciąży :P normalną farbą z amoniakiem a wcześniej dekoloryzację trzeba będzie strzelić ale jej zapaszek nie rusza więc spoko :)