Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musztarda w obiedzie

jak wyglada zycie w Bristolu ??

Polecane posty

Gość musztarda w obiedzie

Niedlugo sie tam przeprowadzam oczywiscie 'nie w ciemno' slyszalam ze tam jest cud miod i orzeszki mieszkania tanie wszystko tanie....My z chlopakiem bedziemy miec na poczatek ok 1800 funtow miesiecznie ogarniemy sie za to spokojnie ???

Gość sdfdsf
ludzie, POLACY, czemu wy jestescie tacy glupi??? dziewczyno, nigdzie nie ma cudu miodu i co tam jeszcze wymieniasz. mieszkalam w 4krajach do tej pory i kazdy ma swoje mankamenty. uk to dla mnie to samo co w polsce (tak tak moze ktos teraz jeczec o innym poziomie zycia, ale jak ktos jest zaradny - jak ja, to poradzi sobie w kazdym kraju i zyje na wysokim poziomie). otoz nie, w bristolu nie ma cudow. moj chlopak tam mieszkal przez rok (pracowal w hp), a jest szwajcarem. i jak w kazdym kraju / miescie sa plusy i minusy. mieszkania nie sa tanie, jest brudno, pelno arabosow (nie jestem rasistka!), pakich = biedy, jest niebezpiecznie (bo policja chyba sama sie boi wyjsc na ulice), a pozytywne jest to, ze miasto ciekawe od strony zabytkow i sa centra handlowe sa w samym centrum (nie jak w niektorych krajach na uboczu), co mi jako kobiecie bardzo odpowiadalo. i chcialabym powtorzyc swoja opinie - zycie w uk to nie jest jakis highlife. tam poziom juz bardzo opadl. po mieszkaniu w fracji, niemczech i szwajcarii ( z racji zawodu) zachwyt nad uk co najwyzej mnie smieszy. jak bym miala wybor miedzy uk i pl to bym zostala w pl - tam przynajmniej czuje sie bezpiecznie. pozdrawiam!

Gość sdfdsf
aa i tak, 1800 spokojnie ci wystarczy na 'wyzszy poziom zycia niz w polsce'. zarcie w uk jest tansze niz w polsce (bo tez slabej jakosci), szmaty mozna kupowac w primarku, wiec tez taniej niz w polsce. sport tez tanszy niz w polsce - bo fitness to sport narodowy w uk (czym innym moga sie zajac?).transport miejski jest niestety drogi. za pokoj moj chlopak placil miedzy 3000-400pounds (im tanszy, tym wieksza przyjemnosc mieszkania w syfie z murzynami, albo innymi polakami)

zarcie nie jest slabszej jakosci jak kupujesz tesco value to co sie dziwisz... sklepy nie ograniczaja sie do primarka primarka i jeszcze raz primarka. sportem narodowym jw uk jest m.in rugby i sa w tym bardzo dobrzy akurat, oraz football (chyba nikt nie musi wymieiac slawnych druzyn oraz graczy). w polsce jest pilka nozna, ale wszyscy widza jakie odnosimy na tym polu sukcesy. gowno wiesz o uk. mi sie bristol kojarzy jakos tak betonowo. bylam kilka razy, piekne nie jest no ale rzeczywiscie nie ma tam drogo.

Gość jagodzianka z malinami
mieszam ok 60 mil od bristolu,na wybrzezu, jest pięknie :)

Gość sdfdsf
plenerowa - jestem zbyt inteligentna, zeby wdawac sie z toba w polemike (i tracic moj cenny czas!!!) ladne miasto kolo bristolu to np bath

minehead

nie kornwalia, hrabstwo somerset

http://www.google.co.uk/imgres?hl=pl&biw=1024&bih=653&tbm=isch&tbnid=uVX1cffnQGz6rM:&imgrefurl=http://www.oldukphotos.com/somerset-minehead.htm&docid=vAvwlN6AazL4LM&imgurl=http://www.oldukphotos.com/graphics/England%252520Photos/Somerset,%252520Minehead%252520Esplanade%252520and%252520North%252520Hill.jpg&w=800&h=506&ei=zqGqT8H9GMfC0QW4ofzLDw&zoom=1&iact=hc&vpx=304&vpy=254&dur=11&hovh=178&hovw=282&tx=131&ty=129&sig=106180306365842943465&page=2&tbnh=141&tbnw=208&start=14&ndsp=16&ved=1t:429,r:5,s:14,i:113 link do mojej dzielnicy :)

minie od "obrazka" dzieli przejscie przez jezdnie :)

yhmmm piękne widoki, foki, króliki, dzikie konie, mnóstwo kwiatów.....

spadam 🖐️