Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maiiiiiiia

Pytanie do osób mieszkających w Wielkiej Brytanii.

Polecane posty

Gość Maiiiiiiia

Jaki jest koszt używania smartfona - tzn. internetu w telefonie (przeglądanie ofert pracy, pisanie i odbieranie meili, wchodzenie na fora internetowe). Czy tam też są jakieś limity w telefonie np na 25Mb czy 125Mb? Jakieś pakiety? Bo mam taki telefon, ale oczywiście na miejscu będę kupować kartę startową za funta lub kilka funtów. Czy można sobie doładować konto i wykupić pakiet? Jak to wygląda?

Gość karta starowa
to koszt w granicach 10-15 funtów.Internet też tu jest drohi jeżeli chodzi o komórki.Napewno masz w telefonie wi-fi więc jak już tu będziesz to możesz kożystac z neta w domu w którym mieszkasz.Wystarczy skonfigurowac telefon z siecią domową.

Gość Maiiiiiiia
A ile to dokładnie kosztuje? Bo waham się czy brać ze sobą wysłużonego SE, z którego można tylko dzwonić + laptop do szukania ogłoszeń i maili. Problem w tym, że laptopa nie mam i musiałabym kupić przed wyjazdem, co wydaje mi się bez sensu... Albo taki właśnie telefon. Tylko chciałabym wiedzieć, czy bardziej opłaca się kupować używanego lap za jakieś 600zł, czy płacić tam za internet w telefonie.

Gość Maiiiiiiia
A ile to dokładnie kosztuje? Bo waham się czy brać ze sobą wysłużonego SE, z którego można tylko dzwonić + laptop do szukania ogłoszeń i maili. Problem w tym, że laptopa nie mam i musiałabym kupić przed wyjazdem, co wydaje mi się bez sensu... Albo taki właśnie telefon. Tylko chciałabym wiedzieć, czy bardziej opłaca się kupować używanego lap za jakieś 600zł, czy płacić tam za internet w telefonie.

Gość karta starowa
Autorko,jeżeli w mieszkaniu w którym będziesz mieszkac bedzie internet to kożystając z niego i tak będziesz ponosic jakieś opłaty,w granicach 10 f za miesiąc.Jak dla mnie to bez sensu wykupywac jakis pakiet by kożystac z neta w telefonie poza domem.No chyba,że się ma ful kasy i jest bizneswomen.

Gość Maiiiiiiia
W mieszkaniu raczej nie będzie internetu - dlatego zainteresowałam się telefonami. Nie będę ponosić opłat nie mając komputera. Ten telefon byłby ZAMIAST lap, do korzystania raczej w domu.

duzego pozytku z takiego gowienka nie ma, nie dosc ze internet muli jak z poczatku lat 90-tych to jeszcze przegladanie stron niedostosowanych do komorek to masakra.

Gość karta starowa
nie będzie internetu,no w szoku jestem.Nie znam ludzi którzy wyjechali z PL i nie mają internetu w domu. Powiem ci tak,jak ktos ma telefon na kartę to laduje ją raz na miesiąc dajmy na to za 10f.To wystarczy by się dodzwonić do znajomych czy szefostwa.Nikt nie kożysta z tej kasy by w telefonie buszowac po internecie,bo 5 min i nie ma kasy na koncie.Ludzie,którzy kożystają z neta w telefonie to maja abza miesiąc a i to zależy w jakiej sieci jest ten telefon i co nam oferują w abonamencie. Nawet jak nie bedzie w domu internetu to możesz go sobie sama założyć i nawet to lepiej bo masz wtedy jakiś dowód ,że mieszkasz pod danym adresem tzn rachunek jest na twoje nazwisko.Internet też możesz sobie wybrac w dowolnej sieci i też są różne opłaty i rózne opcje w pakiecie.

Gość karta starowa
coś mi ucieło ---mają abonament za telefon i płcą misięcznie np35 f w zależności od sieci i pakietu.

Gość okokololool
plenerowa zpna co ty pietlisz? ja mam ericsona arc s z 3 mobile i smiga mi jak mala rakieta :D. jak chcecie duzo internetu uzywac ipone dziala ok . samsung galaxy tez jest dobry.

Gość iceberg
no nie wiem, ja kiedys uzywalam i wolny bynajmniej nie byl...

Gość nad niemneeed
Internet z powietrza? Chodzi ci o wifi? Wcale nie jest wolniejszy, szybkosc ineternetu zalezy od wielu czynnikow, glownie odleglosci cabinetu od "exchange", ale takze od technologii uzytej, od tego jak stare sa kable, od rodzaju routera czy od tego jak blisko nasz dom znajduje sie od catbinetu czy od tego jak wiele osob jest podlaczonych do tego samego cabinetu czy tego samego routera (czy jak to sie tam nazywa po polsku). Natomiast kazda osoba uzywajaca wifi z tego samego routera powinna miec taki sam ineternet, niezaleznie od tego czy jest podlaczona do niego kablem czy nie.

mozna kupic sobie takiego sticka na przenosny internet - internet zapewniaja operatorzy komorkowi a przenosi sie tak jak sygnal komorkowy czyli sobie lata ;) i on jest srednio mneij wiecej 4 razy wolniejszy od takiego z kabla. jak dla mnie to szkoda kasy na takie gowno i szkoda nerwow. no chyab ze ktos lubi czekac na zaladowanie strony po 10 sekund.. z tego co wiem to niektorzy korzystaja ale zapomnij wtedy o ogladnieciu cos na youtube czy o sciagnieciu filmu.

Gość iceberg
ja mialam z sieci komorkowej i wolny nie byl wiec nie wiem...

Gość nad niemneeed
Mobile BB, ktory jest w smartphonach takze zalezy glownie od twojej lokacji i odleglosci od nadajnika (plus czynniki techniczne).

Gość Maiiiiiiia
Będę potrzebować czegoś tylko do przeglądania poczty, odpowiadania na nią i przeglądania ogłoszeń. Tamto mieszkanie do którego się wybieram to norka na ostrych peryferiach. Praca na max 3 miesiące, ale potem chciałabym znaleźć coś lepszego i przeprowadzić się do Londynu. Wtedy też mam nadzieję mieć tam już normalny internet. Szukam czegoś właśnie na te 3 miesiące. To z linka całkiem mi odpowiada, ale już na kilku stronach nie miałam możliwości wejścia w szczegóły, bo jestem teraz w Polsce. Nie rozumiem, czemu nie mogę wybrać "more info". Nie potrzebuję niczego szybkiego. Wiem jak działa taki internet, ale będę potrzebować czegoś najprostszego, głównie do tekstowych rzeczy i szukam najtańszej możliwej opcji na takie coś.

Gość iceberg
z tego co wiem to najtaniej bedzie w O2, jak juz tutaj przyjedziesz to pojdziesz do salonu i wybierzesz jakas najbardziej dla Ciebie odpowiednia opcje, najwazniejsze ze nie musisz sie wiazac zadnym kontraktem wiec jak zmienisz zdanie badz miejsce zamieszkania to nie masz problemu

rzeczywiscie bedziesz musiala sie te 3 miesiace przemeczyc.. chociaz internet zabiera sie ze soba wiec mozesz smialo zakladac, no ale to moze rzeczywiscie sporo zachodu.

Gość eh klamiecieeeeee
mam numer w o2, w opcji pay and go, w taryfie text+web i doladowujac konto miesiecznie za min.10f (zreszta mniej nie mozna) mam 300smsow do wszystkich sieci i 500mega na surfowanie po internecie, korzystam duzo i czesto, ale nigdy nie przekraczam limitu, strony wczytuja mi sie dosc szybko (mam samsunga galaxy ace) i nie narzekam dodam, ze jeszcze sie nie spotkalam, zeby jakas strona nie byla dostosowana do do przegladania w telefonie, korystam z przegladarki Opera i wszystko chodzi cacy :P :)

Gość Yhygyybyy
Najlepsza opcja to kontrakt jesli bedziesz miec stala prace i planujesz zostac w Anglii na dluzej ;)