Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lunee19

Chory kręgosłup a cesarskie cięcie

Polecane posty

Gość lunee19

Witam jestem w 22 tyg. ciąży.Zastanawiam się co się dzieje z kręgosłupem podczas naturalnego porodu. Miałam wypadek nie mam kręgu który jest zastąpiony implantem i skręcony śrubami w miejscu lędźwiowym. Zastanawiam się nad CC. Chciała bym rodzic naturalnie i to bardzo ale boje się,że coś mi się stanie w trakcie porodu... w trakcie porodu podobno się tam wszystko rozluźnia i boję się, że większy nacisk może mi to wszystko naruszyć a nie chciała bym być sparaliżowana od pasa w dół. Ale jeżeli CC to w jaki sposób skoro trzeba użyć znieczulenia właśnie w to miejsce w lędźwia a mnie się nie da tam nic wkłuć :( już nie wiem co mam robić czy ktoś może miał podobny problem, proszę o odpowiedź.

Gość jak będziesz mieć
jak ci powiedzą że masz mieć cesarkę a nie będzie możliwości wkłucia to wydaje mi się że zastosują znieczulenie ogólne - czyli kolorowych snów :)

Gość lunee19
hehe dzięki ale jest taki problem,że w moim szpitalu nie są chętni na wykonywanie takich zabiegów żeby ciężarną ogólnie znieczulić :( koleżanka miała skierowanie na CC i męczyła się 14 godzin zanim byli łaskawi jej zrobić cc :( kurde nie chce tego :(

Gość junn
a co na to twój gin?

Gość jak będziesz mieć
lekarzem nie jestem ale jak będziesz mieć koniecznie cesarkę a ni ma możliwości podania w kręgosłup to moim zdaniem zrobią ogólne idź z nastawieniem że to nie rzeźnia tylko szpital :)

Gość Ja mam wstawiony
Implant kręgu piersiowego i śrubę w części lędźwiowej. Miałam znieczulenie ogólne, dostałam skierowanie na cc. Juz sam fakt ciąży mi trochę namieszał i mam absolutny zakaz zachodzenia w drugą. We wrześniu idę na podwiązanie jajowodów

Gość lunee19
A kto zadecydował o tym żebyś miała CC i jak z tym ogólnym znieczuleniem,jest?? mój pierwszy lekarz ginekolog mnie wyśmiał, jestem zapisana do drugiego już... a z resztą ortopeda w moim szpitalu tez mnie z kwitkiem odprawił... może jak pójdę do prywatnego to będzie inaczej. U mnie w mieście to jest porażka straszna leczyłam się za warszawą a teraz nie dam rady tam jechać 3/4 godziny jazdy wiem,że padne padałam jak nie byłam w ciąży i tam jeździłam :(

Gość lunee19
A w którym miesiącu ciązy najbardziej ci dokuczał kręgosłup?? i jak sobie z tym radziłaś bo chyba leki odpadają? :(:(